Snorisen ville inte vara instängd!

Carl Svahnström

Publicerades: 6 januari, 2012

Innan jul ringde Fedex mig för att meddela att jag hade fått ett paket. Jag visste att det var mina första samples, det vill säga de första färdiga produkterna som skall godkännas för serietillverkning.

Desvärre hade förpackningarna inte klarat av att hålla fast Snorisen. De hade slitit sig loss och ställt till en hel del oreda i kartongen, det såg ut som ett slagfält. 
Alla mina samples som tagit månader att ta fram var förstörda. Och nu stod jag som ett frågetecken och visste inte var jag skulle ta vägen.

Jag och min tillverkare Daniel har inte velat använda något lim eller plast i kartongerna för att spara på miljön, med undantag för den lilla fönstret i PVC. Detta skulle innebära större svårigheter än vi vågat tro. Daniel och jag satt under jul och mellandagar med att analysera konstruktionen och försöka lösa utmaningen med lådan. Såhär såg några av våra skisser ut till workshopen.

Rubbi som är vår partner på workshopen gillade våra förslag och utarbetade en ny låda. Här nedan ser ni en film på när Rubbi skakar lådan för att visa att den håller Snorisen på plats. Sedan kommer chefen in och vill även han skaka Snorisen. Detta börjar kännas väldigt våldsamt, jag tänker på den stackars hjälten som sitter i lådan, och när han bestämmer sig för att släppa lådan i golvet bestämmer jag mig att stänga av filmen. Varning för otäcka bilder! Och lite ironi. Se filmen här!