SpotMe gör nätverkandet på kongresser enklare

Katarina Widoff

Publicerades: 29 maj, 2009

Så enkelt och så genialt, den här tjänsten vill jag ha i mobiltelefonen också.

Har precis kommit till en dator efter två intensiva och roliga dagar med Svenskt Näringsliv, temat var framtid och optimism. Och visst blev vi positiva vi som var där, och visst minglade vi!

Just minglandet och nätverkandet blev mycket enkelt med SpotMe, som var första gången den användes i Sverige. Vi var sådär 1400 personer och alla fanns med i handdatorn. Där kunde man se vilka de andra deltagarna var och från vilka företag de kom, men för att få kontaktuppgifterna var man tvungen att träffa personen och byta ”visitkort” mellan makapärerna.

En annan kul tjänst var att man kunde sätta på radarn så sökte handdatorn upp alla personer som fanns i närheten. Om man ville ha tag i en speciall person kunde man även ställa in sökning på den personen och när min SpotMe kände av den andre personens SpotMe så fick jag ett meddelande. Jättebra eftersom när man är över 1000 personer kan det vara svårt att se vilka som står en meter bort.

När man träffade någon som man vill göra en anteckning om fanns det såklart en tjänst för det också, liksom att skicka sms och boka möte. I makapären fanns såklart också båda dagarnas agenda med tider och var man förväntas vara och sms skickades ut att nu börjar seminariet i lokal…

Nu är handdatorn tillbaka lämnad och jag ska få ett mejl med all kontaktdata som jag har sparat i den. Jag hoppas verkligen att det fungerar för jag har skrivit in många noteringar om det jag har pratat med flera personer om och jag ser fram emot att få fortsätta att nätverka med dem!

I min värld handlar just att mingla om att skapa första kontakten, sedan gäller det att vidhålla den kontakten och lära känna varandra mer, det är då vi nätverkar. Och ökar bussigheten inom affärsvärlden genom att hjälpa varandra till kontakter eller tips.

Vi ses i vimlet! //Katarina på www.komfab.se

Länk till film om SpotMe