Startar sajt om mediciner

Hanna Brodda

Publicerades: 28 augusti, 2009

Min produkt är en sajt om läkemedel. Nyheter, forum och information kring forskning och liknande, om våra mediciner.

Idén kom upp för en tid sedan när jag letade efter information om något nytt piller min pappa fått hem, vi undrade lite hur bra den var egentligen. Jag googlade och hittade ungefär ingenting. Jo, en hel del information på Fass, men jag vill veta hur andra hade upplevt det. En biverkningslista på 33 punkter sa inte oss mycket.

Nu kommer alltså en sådan plats där man kan träffas och utbyta erfarenheter. Det tog ett tag innan jag fattade att det var jag som skulle göra den, men så blev det. Nu kan jag se att den uppfyller flera kriterier, för att bli en bra affärsidé för just mig:

* Gräv där du står: Jag är insatt i ämnet efter många år som journalist, med bevakningsområde inom hälsa och forskning.

* Gör något nytt: Det finns mycket bra om hälsa och sjukdomar, men inte just en mediesajt med bevakning på mediciner, riktad mot allmänhet.

* Fyll ett behov: Svenskarna äter mer medicin än någonsin, kunskapen ökar, vi vill veta mer!

* Rolighetsaspekten: Sist men inte minst, jag är enormt intresserad av just läkemedel och ju mer jag lär mig, desto mer magiskt blir ämnet.

I eftermiddag kompisar får ni gärna tjuvkika lite försiktigt. Här hittar ni sajten:

dinamediciner.se

Ni kanske inte kom in. Det beror på att teknikerna  pysslar på allt vad de kan. Men försök igen senare kanske det går bättre.

Det är så långt kvar innan den fungerar som vi planerat, men du kan i alla fall se hur det är tänkt, och vem vet, du kanske hittar någon som har samma medicinering som du själv, eller som en nära vän eller en familjemedlem. Hör gärna av dig med synpunkter och tips på mediciner och nyheter vi borde ta upp. 

Dina mediciner gör vi tillsammans.

 Hanna Brodda