Talkshow – ett klart underskattat sätt att hitta nya kunder

Anna Fagerström

Publicerades: 1 oktober, 2012

När startade du en egen talkshow senast?

Ett klart underskattat sätt att hitta nya kunder.

Dessutom otroligt enkelt och kul.

 

Jag älskar talkshows. Helst ska det vara i radio. Långa pratiga program där ett ämne hinner bli mer än en rubrik. Avkopplande och engagerande på samma gång. Lättillgängligt, lärorikt, och… ja, helt enkelt underbart.

Favorit just nu är Nordegren och Epstein i P1. Journalisterna Thomas Nordegren och Louise Epstein är alltid pålästa och grymma på att ställa oväntade frågor. De gnabbas på ett så skönt avväpnande sätt, som om de satt hemma vid köksbordet. Och ibland kan man, bara för en stund, tro att de inte har en aning om vad de håller på med. Men det har de (för det mesta).

Nordegren och Epstein har faktiskt inspirerat mig till att starta en egen talkshow.

Den går naturligtvis inte att jämföra med Nordegren och Epstein i P1. Men ändå.

Min talkshow är också direktsänd. Den har en garanterat intresserad publik, som lyssnar, tittar och ställer frågor. 

Min talkshow håller jag i form av ett webbinarium.

Webbinarium är (om du inte redan visste det) ett seminarium på webben. Funkar på samma sätt som ett vanligt seminarium, fast deltagarna sitter hemma framför datorn (eller var de nu befinner sig).

Webbinarium är ett enkelt sätt att dela med sig av kunskaper och inspiration, och få kontakt direkt. Deltagarna kan ställa frågor till dig, och få svar, och du kan ställa frågor till deltagarna och få svar. 

Kanske blir några av webbinariedeltagarna mina kunder i framtiden. Hur som helst så vet de nu mer om min verksamhet, och om de tyckte det var intressant kan de tipsa andra om vad jag och mitt företag är bra på. 

Så varför inte göra en talkshow om det DU brinner för? Det kanske blir ditt mest framgångsrika sätt att hitta nya kunder!

Googla nu direkt på ordet webinar, så hittar du verktygen. Sen är det bara att sätta igång. 

Trevlig arbetsvecka!

/anna

PS. Just i dag fyller pratradioprogrammet Ekot 75 år. En pigg, nyfiken och engagerad 75-åring, alltid med i händelsernas centrum. Firandet pågår för fullt – lyssna/titta här.
PPS. Nordegren och Epstein i P1 sänds i P1 måndag–torsdag kl 15.03.