Tävla och du vinner varje gång.

Carl Svahnström

Publicerades: 14 mars, 2010

Du har en tight deadline, du famlar i mörkret. Desperationen och nervositeten stiger. Du tvingas ta snabba beslut. Beslut som du skulle ägnat minst en veckas grubblande och 35 kaffelatte åt. Nu är det gjort, inlämnat! Går inte att ångra eller gå tillbaks. Punkt.

I det här landet har vi många möten. Men vi är dåliga på att sätta mål för dem och delegera. Det måste finnas fler som vågar ställa sig upp och säga, men hallå! Vad är nästa steg eller, vad är syftet egentligen med mötet. Alla ska ta del av förändringen, den ska smältas, det tar tid och när den energi som en gång fick alla att samlas är långt långt borta, försvinner gnistan.

Jag citerar Alan Webber: ”Change happens when the cost of the status quo becomes more expensive than the risk of change.”. Det måste hända något annars dör vi! Vi måste slå en ”uppercut”, göra en Rocky, kämpa från underläge för att verkligen få kraft i slagen. Vad är nästa action? När du deltar i tävlingar har du alltid knappa resurser, lite tid och få sömntimmar. Visst är det lustigt att det är då du presterar allra bäst.

Genom att medverka i tävlingar övas du hela tiden på att ta snabba beslut och när man också är redo att ta konsekvenserna av dem taggas man. Man går utanför sin trygghetszon, man vidgar sina vyer men framförallt växer man som människa.