Thomas, jag nominerar dig till Årets mentor 2010

Carl Svahnström

Publicerades: 16 augusti, 2010

Varje regionalt ALMI-bolag och lokalt NyföretagarCentrum utser sitt bästa bidrag som sedan skickas in centralt till ALMI och Jobs and Society. Vinnare från varje län kommer att utses, som i sin tur blir direktkvalificerade till den nationella tävlingen.

”Thomas Anderssons är en outtömlig energikälla och hans glada uppsyn och positiva attityd är minst sagt upplyftande. Efter ett möte med Thomas är man alltid redo att ta världen. Även om lekfullhet och humor är ord som bra beskriver Thomas visar han på en knivskarp affärsmannaskap när han ger råd inför utvecklingens kritiska moment.

Glöden i Thomas ögon visar att han tycker att det är roligt med entreprenörskap och hela tiden rycks han med, målar upp storslagna framtidsscenarior och kommer med många bra idéer och tips. Mentorskapet tar han på största allvar. Det visar han när han hör av sig från skidbacken i Alperna där han spenderar sin semester med sin familj.

Hade alla entreprenörer en Thomas vid sin sida hade fokus legat på att se möjligheterna bakom varje hinder. Framförallt belyser Thomas vikten av att ha riktigt roligt under resans gång. Thomas har trott stenhårt på mig från början och nu är det min tur att berätta för världen vilket bra stöd han har varit.

Thomas är en stjärna, och det vore galenskap att inte ge priset till min nyfunne vän och mentor Thomas Andersson”

I nästa inlägg kommer jag berätta mer om den hjälp som finns tillgänglig för nyföretagare och entrepreprenörer. Både Almi och Nyföretagarcentrum har väldigt bra mentorprogram. Där matchas du med en mentor som kan tillföra ovärderlig kunskap till din affärsidé. Min mentor Thomas jobbar som kontorschef på SEB i Södertälje. Se till att haffa honom på en mentorträff!
 

Thomas Andersson, Nominerad årets mentor