Träna säljarskallen med något av 8 knep – det funkar.

Ulla-Lisa Thordén

Publicerades: 28 januari, 2015

Lider du också av deadline-itis, uppskjutarsjukan? Den brukar bryta ut när du väl ska sätta igång med utåtriktade aktiviteter mot kund. Rädslan för ett ”nej” är också effektivt när man ska starta. I värsta fall sätter du igång med att måla om eller arkivera istället (kanske inte du då, men det finns en och annan som känner igen sig, det vet jag.) Ofta handlar det om att man inte vet ”vad man ska säga” i ett givet läge, och därför skjuter upp alla säljande aktiviteter. Kanske därför något av följande enkla knep passar just dig.

1 Skriv ned det du skulle vilja säga och lär dig utantill.
2 Be en kompis att läsa och lyssna till dig och peppa dig att ”skryta mer” – fakta är inte skryt.
3 Säg det du vill säga som om det vore en annan person än du själv som skulle beskriva sin verksamhet.
4 Säg ”hon” eller ”han” om dig själv – och berätta vad ”hon” eller ”han” är bra på.
5 Träna, träna, träna i alla sammanhang. Sätt dig i kundens situation och rollspela mot en kompis.
6 Tänk – ”jag behöver inte sälja, jag bara berättar om det roligaste jag vet att göra och så får lyssnaren själv fråga vidare om den blir mer nyfiken”.
7 Säg – ”mina kunder brukar säga att jag är bra på xxx och yyy tycker att jag gjort en stor nytta för dem! Det gör mig så glad! Jag kan göra nytta för dig också om du vill :)!”
8 Varför skulle någon skratta åt dig eller tro att du skryter?! När någon annan berättar vad de gör så tror du väl på dem?

Jag vet att det är svårt för många att berätta om hur bra de faktiskt är, men om du berättar om vad du vill göra för dina kunder så kanske det blir lättare! Detta ska vi träna mer på i fortsättningen. I min nya bok ”22 sätt att sälja bättre” finns massor av tips för dig som söker praktiska tips. Hjälpen är nära!