3 efter semester-tips!

Maja-Stina Skarstedt

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 14 augusti, 2014

 • Är det fler än jag som har dragit igång efter semestern nu i veckan?

  – Nu ska vi se till att ha kvar det här härliga, lugna semestermoodet så länge det går, sa jag under söndag kväll till Henrik när jag prydligt hängde upp måndagens kläder – redo.

  Ungefär klockan 8:07 måndag morgon kände jag mig otroligt uppstressad.

  Dumt. Jag vet. Men det beror ju på att jag ska och vill påbörja så många roliga projekt samtidigt. Så, för en strukturmänniska som jag ju är gäller det att strukturera.

  Här kommer mina tre bästa efter semester-tips:

  1. Gör tid för dina nya idéer! Låt inte alla lösa idélappar som blev nedskrivna under semestern bara bli lösa lappar. Skapa tid för dem i kalendern! Det är det nya som får ditt företag att utvecklas. Kanske ska företaget ta en ny vändning i höst?
  2. Tänk på träningen! I sommar har jag hållit fast vid mina tre-fyra träningspass i veckan. När jag nyss läste recensionsexemplar av snart utkomna Hälsa på recept fick jag bekräftat, åter igen, att kreativiteten mår bäst om jag fortsätter göra tid för min träning. Dessutom dämpas stressen – vilket jag insåg måndag kväll när veckans första pass avslutades. (I slutet av augusti kommer förresten mer info om boken!)
  3. Prioritera! Du – och JAG! – hinner inte allt. Välj vad du vill fokusera på i företaget och följ den vägen. Se till exempel över vilka jobb som ger bäst betalt. Bestäm dig för vilka projekt som inte ger betalt än, men kanske senare, som du vill satsa på. Plus vilka nya kunder/uppdragsgivare du vill ha. Då undviker du förhoppningsvis att lägga tid på fel saker. Att tänka på när du planerar i kalendern!

  Jag säger hej höst och börjar klottra på mitt senaste hjälpmedel – en tidig present från min vän Cecilia: en pricka-av-lista! Älskar!

  struktur