Trygget är en känsla

Marcus Frödin

Publicerades: 19 juni, 2012

Hej igen!

Jag började skriva om olika sorters trygghet i mitt förra blogginlägg och utlovade en fortsättning. Här kommer den fortsatta listan på tryggheter värda att utveckla för att bli en framgångsrik personlig entreprenör.

Värdetrygghet
Att veta att du med hjälp av dina personliga förmågor och attityd alltid kan tillföra värde, oavsett vilken situation du hamnar i.

Idétrygghet
Att veta att du alltid kan hitta en eller flera idéer som hjälper dig dit du vill oavsett vad det är. Idéer är obegränsade, det är vår förmåga att begränsa oss själva i att fantisera fram dem som är den största begränsningen.

Inställningstrygghet
Förståelsen för att din personliga inställning – din attityd till allt du företar dig i livet, bygger upp din personliga trygghet mest av allt. Med rätt mental inställning kan du fixa det mesta.

När jag berättade för min fru att jag hade lagt ut ett blogginlägg om tryggheter så tittade hon leende på mig och sa med eftertryck.

– Det viktigaste är ekonomisk trygghet! (Luttrad efter att vara gift med en entreprenör, som kanske inte alltid prioriterar ekonomisk trygghet först:-)

… så här kommer också några tankar om ekonomi och trygghet.

Ekonomisk trygghet
Ifall du inte är född med ekonomiskt obegränsade resurser och lyckats behålla dem, redan har eller tänker gifta dig rikt, ärvt pengar, vunnit genom spel, byggt en förmögenhet på att driva företag eller gjort investeringar som ger dig tillräckligt stor avkastning att du kan leva av dem så är det här en viktig sak att inse. Ekonomisk trygghet är någonting som kommer från att du lär dig hantera de andra tryggheterna. Oavsett hur mycket pengar du har på banken, så är ekonomisk trygghet är också en känsla, skapad av dig själv. Det finns människor som inte äger någonting som känner sig rikare än den rikaste kvinnan eller mannen på jorden. Det finns människor som äger allt och lever med ständig oro för att förlora något och därmed inte kan njuta av det de har. Rikedom är också en känsla. oavsett om det gäller ekonomisk rikedom eller andra typer av rikedom här i livet.

Om det sedan var det här svaret min fru ville ha vet jag inte…:-)

Jag önskar er alla en fantastisk sommar oavsett var du än är och vad du gör!

/Marcus