Trygghet och variation – som personlig entreprenör

Marcus Frödin

Publicerades: 21 maj, 2012

Jag får ofta frågor om hur jag lyckas att känna trygghet som fri företagare och personlig entreprenör? Bra frågeställningar tycker jag. Många som kommer fram och pratar med mig efter föreläsningar berättar om sina idéer som de skulle vilja genomföra men att de känner sig otrygga med att ta klivet ut och bli företagare.

– Det kommer alltid att innebära risker att vara företagare brukar jag svara men det går också att utveckla sina trygghetskänslor. För trygghet är inte en sak utan flera. Jag utmanar mig själv varje dag på olika sätt men har en grundtrygghet i att jag kan lösa de flesta situationer, oftast går det:-)

Tryggare kan ingen vara?
Alla människor behöver både trygghet och variation. Vissa vill ha mer av det ena eller mer av det andra, det känner du säkert igen. För många varierar det under olika stadier i livet. Ibland känner du maktlöshet, frustration eller oro för att förlora eller förändra något. Ibland känner du dig uttråkad eller rastlös för att ingenting händer.

När du utvecklar ditt personliga entreprenörskap skapar det både trygghet och variation. Du känner trygghet när du vet med dig att du alltid har idéer och förmågan att förverkliga dem om vill. Det gör att du alltid kommer att klara dig, oavsett i vilken situation i livet du hamnar. Du upplever variation när du själv kan starta och driva på de saker du vill ska hända, därför att du vet du hur du gör när du skapar och genomför dina idéer.

Tryggheter att utveckla
Här är några tryggheter som jag tycker är viktiga att utveckla som personlig entreprenör.

Mer om tryggheter kan du läsa i boken Att få saker att hända – Personligt entreprenörskap

Kunskapstrygghet
Att veta att du alltid kan lära dig det du behöver lära dig för att göra det du vill, om du vill.

Handlingstrygghet
Att veta att handling är den yttersta av krafter, du kan alltid agera dig ur en situation för att göra den bättre.

Nätverkstrygghet
Att veta att du med hjälp av ditt personliga nätverk i princip alltid kan lösa alla problem som kan tänkas dyka upp. De flesta människor som har vad du behöver är bara några relationer och telefon- samtal bort, om du verkligen engagerar dig för att hitta dem.

Fler tryggheter (att utveckla) kommer i nästa blogginlägg.

Så vad känner du är viktigast för dig där du är just nu, trygghet eller variation?

Ha en GO dag