Tuff Vår med nya beslut

Ramona Byrö

Publicerades: 29 maj, 2012

Som många säkerligen har sett så var det en tid sen jag var inne och skrev ngt i min blogg. Jag har helt enkelt inte prioriterat detta.

En sak jag lärde mig för ett par år sen var att uttrycket ”jag hinner inte” inte borde finnas. Detta är en riktig dålig ursäkt som borde försvinna som uttryck. Så visst skulle jag kunna passa på och använda det uttrycket vid detta tillfälle, men i min värld existerar det inte längre. Kan väl erkänna att det tar emot varje gång som jag hamnar inför ett sånt läge, tex kompis som säger varför ringde du aldrig tillbaka i veckan… – Jag hann… eller jag prioriterade det inte! Jag har blivit sämre på att arrangera saker för mina vänner, därför svarar jag oftast JA till saker som mina kompisar frågar om jag vill hänga med på, för att JAG VILL prioritera dem! 

Kan man hålla sig till detta så är man dels ärlig mot personen ifråga och framförallt det viktigaste SIG SJÄLV! Det är först då som man verkligen förstår vad tiden läggs på, allt annat lurar dig bara. Så lova att sluta använda uttrycket ”Jag hinner inte”. Ska sanningen fram så hinner alla, frågan är bara vad DU prioriterar just nu!

Som svar på varför jag varit frånvarande här på bloggen så handlar det ju givetvis om mina bolag (och även lite privat) Att vara företagare är egentligen ingen skillnad som att vara vanlig människa. Vi lever i en ständig föränderlig värld och utmaningen blir att anpassa sig till den, både ur privat synvinkel och som företagare. Det är väl därför jag älskar att driva företag, jag blir vältränad på att tackla förändringar.

Ett av mina bolag kommer jag nu att lämna den siste juni pga. att vi delägare vill åt olika håll. Till slut måste man ta det där krampaktiga beslutet som värker i kropp och själ och försöka se in i framtiden, tar jag detta beslut nu så kommer det att bli betydligt bättre sen. Då är det lättare att motivera sig till ett beslut också. Så nu väntar en ny utmaning och det ser jag verkligen framemot.

Först tänkte jag att jag ”släpper” denna bransch helt, pga. att jag inte vet HUR jag ska göra. Sen skulle jag även få över mer tid till mina andra 3 bolag. Men inser nu att detta område/bransch är för intressant och spännande att bara släppa,  så jag väljer att starta upp ett nytt bolag med den inriktningen som JAG vill. Så löser sig, HUR jag ska göra, under vägens gång.
Så nu står jag här igen med 4 bolag som har fyra olika intressanta områden och jag är taggad till tusen att bygga alla fyra smiley