Umgås med dem som förstår dig

Mikaela Holegård

Publicerades: 28 maj, 2015

Gång på gång blir jag påmind om hur många fantastiska människor som jag har i mitt nätverk. Både privat och i business. Och gång på gång förstår jag värdet av att ha rätt folk runt omkring mig i rätt tillfälle. Alla människor fyller sin funktion, även energitjuvarna och jag tror att jag har en bra balans där.

Mina föräldrar har varit skeptiska till min envishet att driva eget företag. Varje gång jag presenterar en ny idé bemöts jag av skeptiska toner, men på ett kärleksfullt sätt. De vill mig bara väl, som de säger. Det är en första chans för mig att testa idén för mig själv, för kan jag bemöta deras skeptiska undertoner, men fortfarande tro på idén är den nog värd att gå vidare med. Presenterar jag samma idé för en nära vän säger hon att den är superbra. Det vet jag redan innan. Hon är min boost och viktig för att hon ger mig energi och självförtroende i många situationer, men att bedöma mina idéer och vara ärlig är inte hennes grej.

Jag har möjlighet att träffa coola, kreativa företagare varje dag. Folk att inspireras av, prata med och ta lärdom av och det är någonting som betyder väldigt mycket för mig. Under hela våren har jag velat fram och tillbaka över företagets inriktning – eller inriktningar – och att ha bra folk som lyssnar på dig, förstår hur du tänker och kan hålla med eller ge nya input är viktiga. Ja, ovärderliga för att vara ärlig. Jag har nyligen lärt känna flera duktiga företagare i Strängnäs som ger många bra input i processen med PÅL, som ju har stått still ett tag. Jag är alltid noga med att tänka högt för att få respons på mina tankar, men frågar alltid hur de skulle ha tänkt. För har jag personer framför mig som jag vet har gjort den ena resan efter den andra och bär på massor av erfarenhet är det så lätt att lyssna. Sen har alla förstås olika syn på saker så uppgiften att processa all input kvarstår förstås. En uppgift som kan upplevas svår och lite jobbig, men det betyder så mycket att bara få deras ord på ens situation. I alla fall när det är personer som förstår en.