Våga skapa chokladfabrik!

Marcus Frödin

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 5 augusti, 2014

Har just varit och inspekterat ett av våra nyaste entreprenörsprojekt, skapandet av en chokladfabrik. Ena sekunden känns det helt galet och överväldigande för att i nästa sekund bara vara helt inspirerande. Så är det väl med idéförverkligande, det killar i magen ibland:-). Det gäller att våga!

På min gångväg tillbaka från chokladfabriken kommer tankarna om det här med mod.

Att vara personlig entreprenör handlar mycket om att våga. Funderardu på att bli brandman? Prova att vara det, i fantasin eller i verkligheten. Fantisera om hur det skulle vara att rädda barn, prinsessor och prinsar från brinnande hus. Eller åk till brandstationen och se vad de egentligen gör (du kanske blir förvånad) eller så provar du att elda upp mammas garage och försöka släcka det med trädgårdsslangen( Obs metafor men ni fattar min poäng:-)

När du vågar pröva att göra innebär det att det kommer att bli lite knasigt ibland. Mamma kanske blir arg över sitt nerbrunna garage. Du måste lära dig att våga misslyckas. För det är vad som oundvikligen kommer att hända förr eller senare när du testar nya okända saker som du kanske inte riktigt bemästrar än. Det viktiga är hur du förhåller dig till misslyckandet och hur du tolkar det. Se vad du kan lära dig och gå sedan vidare, det går att lära från allt som händer. Även om din mamma kanske inte kommer att ha lika lätt att hitta lärdomar från det som hänt med hennes tidigare vackra garage – eller kanske gör hon det?

Jag har aldrig skapat en chokladfabrik tidigare men nu gör jag det. Blir spännande och skrämmande att följa processen framöver.

Njut i vardagen!