Vinnarskalle eller dödskalle

Lisbet Olofsson

Publicerades: 21 oktober, 2009

Vad kännetecknar en vinnarskalle? Vilka egenskaper har man och vad driver en? Har inte alla en liten inneboende vinnarskalle som driver oss fram. Man lär sig att envishet lönar sig, trägen vinner eller träning vinner.

Vad är en vinst för dig? Är den mätbar eller är det som för mig en mer känsla av att det här blev bra. Jag kunde inte göra bättre ifrån mig idag eftersom jag har sovit dåligt etc. Lita på känslan.

I andra länder pratar man om winning mentality som känns mer rätt, att drivet sitter i mentaliteten. På ett lite konstigt sätt så måste man inse att man måste;
– hjälpa till för att kunna hjälpa sig själv
Fråga sig själv hela tiden vad är jag bra på, vad vill jag göra och inte bara lite på andras hjälp.

Den inre drivkraften ser olika ut hos olika människor. Vissa drivs av en inre glöd som ger en upplevelse av att man blir t ex en bättre människa. Andras drivkraft ligger i viljan att utvecklas eller att man söker något som man inte riktigt vet vad det är men när man hittar det ? så vet man.

Själv tror jag vi lär oss mest av framgången, men den får oftast så litet utrymme. Vi vuxna är dåliga på att njuta av de små framstegen och berömma oss själva. Vi ska träna mer på det vi är bra på för då utvecklas man. Tränar man på det man är dålig på så är det mest slöseri med tid och inte blir man så mycket gladare av det?eller hur?

Det finns gott om döskallar som är ute på ökenvandring och sprider negativa ord och känslor omkring sig.  He lönsch int- folket. (Det är ingen idé folk). Jag undviker dem.