Visitkortets vara eller icka vara

Lisbet Olofsson

Publicerades: 10 september, 2009

En kollega till mig sa en gång till mig:
– Jag tycker det är klart överreklamerat det här med att ha med sig visitkort och lämna ut dem hit och dit!!??

Kort efteråt fick vi ett stort projekt med organisationen Företagarna som projektägare och vi åkte på ett större convent för att presentera och visa upp vårt projekt. När vi var klara var många intresserade och kom fram till oss. För mig var det enkelt att ge dem mitt visitkort och några glada tillrop om att de kunde höra av sig senare om det var något. Min kollega skrev små sladdriga lappar som hon gav till de intresserade.

Ja, det funkade med små sladdriga handskrivna lappar MEN vart tog de vägen för ingen hörde av sig till henne senare.
Nästa gång hade hon gjort egna stadiga visitkort på datorn som hon hade med sig.

Jag tycker att ALLA ska ha ett visitkort.
Tycker också att det bör vara kvalitet på dem och inte handgjorda på datorn. I alla fall inte där den avrivna kanten syns tydligt.

Jag plockade fram en mängd visitkort , lade dem i en hög på bordet och designade mitt visitkort så det stack ut. För mig är det viktigt eftersom jag i alla fall DÅ ansågs vara i en flummig bransch.

Mitt visitkort är påkostad, det erkänner jag men det är för att jag har en viss tanke med det. Jag ville ha ett visitkort som kändes lite lyx, väldigt sobert, väldigt seriöst och i mina ögon väldigt SNYGGT. (Det är svårt med det här med snyggt eftersom det ligger i betraktarens öga.)

Man kan även ha två kort, ett påkostat och sedan en billigare variant med en annonskampanj bakom i mindre upplaga. Beställt via nått billigt snabbt företag på nätet.

Hur tänker du angående ett visitkort?

Lisbet Olofsson
HälsoZam

Bloggar även på VK