Wow-känslan leder dig rätt

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 24 maj, 2011

Jag tror inte på tur, för tur handlar egentligen om ihärdighet och timing. Jag tror inte heller på slumpen utan även där att vi har stor möjlighet att påverka utfallet av en handling eller något vi önskar oss. Däremot tror jag på wow-känslan. En wow-känsla kan ha med ditt företag att göra, men såklart även med ditt privatliv.

Wow-känslan är en mycket stark positiv såväl kroppslig som kognitiv upplevelse av att ”this is it!”. Wow-känslan kan till exempel:

  • komma till dig när du löst ett problem
  • fått en ny bäraktig idé
  • när du får det utfall som du drömmer om och har jobbat mot

Jag har blivit allt bättre genom åren att lyssna på min wow-känsla. Den kommer kanske 1-2 gånger per år, och den har alltid lett mitt liv i en avgörande spännande riktning. Första riktigt starka wow-känslan var en annons för ett jobb och när jag såg den tänkte jag bara ”wow-det är det här jobbet jag ska ha och jobba med nu, så häftigt”. Jag fick det jobbet!

En annan wow-känsla kom till mig när Fredrik Paulun hjälpte mig att komma i kontakt med sitt tidigare bokförlag Fitnessförlaget där jag sedermera fick ge ut min bok Fri Från Depression med kost, motion och sömn. En  wow-känsla kom bara för någon månad sedan när ett av landets främsta läkemedelsbolag Lundbeck nu valt att distribuera min bok om depression till läkare över hela landet.

 

Jag tror att wow-känslan är summan av din tidigare erfarenhet och visar var du är på väg just nu utifrån din målsättning. Utfallet av en wow-känsla i princip alltid positivt och leder dig att ta nya steg i livet och karriären.

 

Hur hittar man då sin wow-känsla?

För mig är den som en kroppslig glädjekick, något som känns otroligt rätt och kul. Som när jag i vintras provade att vågsurfa första gången. Det var en riktig wow-känsla om att ”det här Helena ska du göra igen och igen och igen”. Wow-känslan känns trygg, lätt, rätt och det är en tanke eller handling som du gillar att tänka på och dagdrömma om.


När hade du senast en wow-känsla och hur gick det sedan?

Skriv till mig genom ”Skriv kommentar” och berätta!