<![CDATA[]]>

Här i stallet får de hjälp

Redaktionen

Publicerades: 21 september, 2009

Här i getstallet på Haltorps gård får Anna och Svante Kaiser företagarråd av Anders Andersson och Eva-Britt Hult i söndagens program.

Programmet kan ses här.

Deras getfarm på Halltorps mejeri är andra avsnittet i småföretagarserien Vinna eller försvinna. Anna och Svante Kaiser måste sälja bättre av sina getostar för att kunna fortsätta.

På gården utanför Trollhättan sköter Anna Kaijser både djurhållning och ostproduktion utan att kunna ta ut någon lön. Kan Eva-Britt Hult och Anders Andersson hjälpa henne att få fart på försäljningen?

För tre år sedan köpte Anna och Svante Kaijser en gård utanför Trollhättan. Svante jobbar heltid i Vänersborg vilket innebär att Anna måste ta hand om både djurhållningen och den ekologiska ostproduktionen själv.

Försäljningen sker nästan uteslutande i den egna gårdsbutiken och mejeriet går inte runt. Anna kan inte ta ut någon lön och har för lite tid att lägga på försäljningen.

Programledarna hjälper Anna och Svante att förbereda sin första anställning, skickar Anna på säljkurs och går igenom ekonomin.