<![CDATA[Smarta tjänster som bokför dina kvitton.
FOTO GETTY IMAGES]]>

7 smarta appar som ger koll på dina kvitton

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 14 augusti, 2018

Trött på kvitton? Använd någon av alla smarta appar som gör kvitto-redovisningen enklare. Här är några av dem.

LÄS OCKSÅ: Skaffa kvittokoll – det här gäller

Grant Thornton
Revisions- och konsultföretaget har en digital tjänst för kvittohantering som förenklar. Du fotar kvittot direkt med din smartphone, lägger till belopp och kommentarer och sedan är underlaget klart för vidare elektronisk hantering och automatisk bokföring.
Pris: Kontakta ditt närmaste kontor för prisuppgift kring deras tjänster.

Kvittar
App för både privatpersoner och företagare som vill förenkla sin kvittohantering. Du laddar enkelt upp nya kvitton, hittar dina lagrade och kan kommentera dem direkt i appen. Om du handlar i butiker som erbjuder Kvittar kan du få dina kvitton till mobilen (se listan på kvittar.com).
Pris: Gratis, men de har även en tilläggstjänst, Kvittar Expenses, som kostar från 15 euro.

Kvitto.se
När du har registrerat ditt företags betalkort kan du börja ta emot digitala kvitton. När du sedan handlar och betalar med dina betalkort i butiker som är anslutna till kvitto.se skickas dessa kvitton digitalt till dig. Sedan kan du via appen se dina kvitton, ladda upp egna, med mera.
Pris: Gratis.

Skovik
Appen ”är som en sekreterare för din reseräkning”. Du fotograferar kvitton med appen, kvittona blir automatiskt avlästa och sedan kan du kolla igenom och skicka in rapport för reseräkning. På skovik.se kan du också ta del av deras kostnadskalkylator.
Pris: Gratis.

Sparakvittot
App som sparar dina kvitton digitalt på ett och samma ställe. Fotografera av dina kvitton med appen, arkivera dina viktigaste papperskvitton och få påminnelser när garantiperioder är på väg att ta slut.
Pris: Gratis.

TimeApp.se
Ett webbaserat system för tid- och projektredovisning som finns i några olika branschversioner. Funktioner som tidredovisning, körjournal, rapporter, fakturering och elektronisk personalliggare har nu kompletterats med funktionen kvittohantering. Användare har även möjlighet att bifoga kvitton till utläggsredovisningar.
Pris: 85–95 kronor/månad.

Wrebit
Bakom Wrebit står tidigare redovisningskonsulter som själva efterfrågat en bra lösning för mindre företag. Till slut gjorde de en själva. I Wrebit kan du fota/skanna dina kvitton och fakturor för att spara dem, fakturera, bokföra, få automatisk momsredovisning, rapporter med mera.
Pris: Finns i två versioner. Den är gratis att ladda ned, då får du råd och skattetips. För 99 kronor får du alla funktioner.