Har du också en bra affärsidé?

Redaktionen

Publicerades: 13 maj, 2009

Drygt hälften av landets småföretagare har en ny affärsidé som de vill förverkliga. Det visar en ny undersökning.

Har du också en idé som du funderara på?  Förverkliga i så fall den i  Driva Egets nya tävling Affärschansen.

Hela 51 procent av 1 000 deltagare i webbundersökningen från Visma Spcs svarade ja på denna fråga:

”Har du en affärsidé som du längtar efter att förverkliga”.

Frågan ställdes med anledning av tävlingen Affärschansen, som dragit i gång den här veckan.

-Det här visar att småföretagarna är ett kreativt släkte med massor av bra affärsidéer. Men många är inte lika bra på att gå från idé till konkret och lönsam verksamhet. Det vill Driva Eget uppmuntra med tävlingen Affärschansen, säger Anders Andersson, chefredaktör på Driva Eget.

Han menar att myndigheter och politiker mer borde satsa på innovatörer:

– Undersökningens besked om att affärsidéeerna inte förverkligas  visar behovet av att ytterligare minska krångel och skattebördor för landets innovatörer. De riktigt framgångsrika uppfinnarna måste få någon form av skattesubvention, så att de inte flyr utomlands med sina idéer.

Bakom tävlingen Affärschansen står Driva Eget och Berghs School of Communication i Stockholm. Projektet sponsras av banken SEB och programföretaget Visma Spcs.

Den vinnande affärsidén belönas med 100 000 kr. Pengarna kan antingen användas för att starta ett aktiebolag, som kapital i en enskild firma eller sättas in i ett redan existerande företag.
 

Sista anmälningsdag är den 26 maj och den 31 maj presenteras de tio bidrag som går vidare till en final i september. Mer information finns på www.affarschansen.se.