Nu finns en handbok för att skapa mer inkluderande arbetsplatser.

Ny handbok för inkluderande arbetsplats

Samuel Karlsson

Publicerades: 31 juli, 2018

Hur hanterar man HBTQ frågor på arbetsplatsen? Nu finns en ny handbok från Unionen med tips och råd som ska inspirera arbetsgivarna att skapa fler inkluderande arbetsplatser. 

Sedan 2011 har unionen delat ut pris till Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats. I den nya handboken ”Arbetsplatser i regnbågens alla färger” som lanseras i samband med Europride tar man lärdom av tidigare års pristagare för att stötta arbetsgivare som vill arbeta aktivt och systematiskt för inkludering ur ett hbtq-perspektiv.

I boken får läsaren tips och råd till en bättre arbetsplats. En av dem som medverkar är Petter Stordalen vars hotellkedja Nordic Choice Hotels tog emot Unionens hbtq-pris år 2016.

– Alla ska kunna vara sig själva på jobbet. Ytterst är det en arbetsmiljöfråga och ett stort ansvar vilar på arbetsgivarna, säger Marina Åman, andre vice ordförande för Unionen, i en kommentar till Resume.

Syftet med boken är att ge verktyg till fler företag så de kan bli mer inkluderande för de anställda oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Under Prideveckan anordnas också flera seminarier i ämnet.

Ladda ner boken gratis här.