<![CDATA[]]>

”Trött på att äldre människor inte vill släppa in oss unga”

Redaktionen

Publicerades: 23 maj, 2011

Efter att Aftonbladet-krönikören Ann Charlott Altstadt publicerat en krönika om hur den ”blåsta generationen” hajpar skitjobbsvillkor där alla ska ha f-skattsedel, rasar de unga bloggarna.

Ett het nätdiskussion har blossat upp efter en krönika som Ann Charlott Altstadt, kulturskribent på Aftonbladet, publicerade på lördagen (läs den här). Under rubriken ”Den blåsta generationen” går hon till attack mot 80- och 90-talistgenerationen.

Altstadt skriver bland annat att de unga, bloggande modetjejerna inte är kritiskt granskande, utan hajpar identitetskonsumtion och skitjobbsvillkor där arbetsgivarna tvingar folk att skaffa f-skattsedel.

Hon skriver också om att entreprenörskapet har släppts in i gymnasieskolans kursplaner och att ordet har annekterat allt som är positivt: kreativitet, självständigt tänkande och egna idéer.

”Men egentligen är entreprenörskapet Svenskt Näringslivs våta dröm – alla ska skaffa sig f-skattsedel för att kunna få uppdrag. Och bli kickad. Och få uppdrag. Och bli kickad. En ’karriär’ helt utan trygghet, på arbetsgivarnas villkor”, skriver Altstadt.

Läsarstormen hos de unga bloggarna har inte låtit sig vänta. Bland annat får sig bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip en känga i krönikan och är inte sen med att svara på sin blogg:

”Jag är så trött på att äldre människor inte vill släppa in oss unga. Ge oss stafett-pinnen och låt oss visa vad vi går för. Att vi ser positivt på världen, att vi har drömmar och vill framåt är något ni inte får ta i från oss. Att vara uppvuxen i en man-kan-klara-allt-värld är fantastiskt.”

Löwengrip har i skrivande stund 252 kommentarer på sitt blogginlägg.