Hetaste sätten att bygga hybridkontor 2022

Hetaste sätten att bygga hybridkontor 2022 – så här lyckas du

Karolina Östervald

Publicerades: 27 juli, 2022
Foto av: Adobe Stock

Den hybrida arbetsplatsen är het – och här för att stanna. Är du också redo att hoppa på trenden? Här ger vi dig fem sätt för att lyckas med ditt hybridkontor 2022.

Vad är hybridkontor?

Även kallat hybrid arbetsplats är ett kontor som är byggt utifrån strategin att medarbetare ska kunna varva kontorsarbete med distans. Hybridkontoren fick sin stora skjuts under pandemin – men vi är helt hundra på att de är här för stanna.

Hetaste sätten att bygga hybridkontor

Okej – du känner dig redo att bygga upp ditt kontor till ett hybridkontor? Men hur ska du göra och vad är viktigt att tänka på? Vi ger dig fem riktigt heta sätt för att lyckas med ditt hybridkontor.

Satsa på tydliga riktlinjer

En viktig grundpelare för att hybridkontoret ska fungera är att det finns tydlighet och bra rutiner. Välj att skapa en handbok eller policy över hur ni ska arbeta på kontoret – så att alla medarbetare vet om rutinerna och förväntningarna. Sätt riktlinjer på hur ofta varje medarbetare förväntas infinna sig på kontoret, hur kommunikation ska arbetas med och vad som förväntas när man jobbar hemifrån.

Ge möjligheten till förmåner

Erbjud ett bestämt belopp till dina medarbetare som ger dem möjligheten att plocka ihop sitt eget förmånspaket. Den som arbetar mycket från distans kanske kan ges möjligheten att arbeta från ett co-working space eller köpa ett gymkort från ett närliggande gym?

Satsa på bra teknik

För att ditt hybridkontor ska fungera bra så behöver du satsa på bra teknik till din personal. Det är viktigt att både systemen för videokonferenser fungerar och att de som sitter på distans har bra verktyg – för alla ska kunna arbeta effektivt. Om det känns svårt att veta vad du ska köpa så är ett hett tips att ta hjälp av din lokala teknikleverantör.

Låt kreativiteten flöda

Se till att inte tappa bort kreativiteten och förändringar när ni går över till ett hybridkontor. Kanske kan ni satsa på virtuella workshops? För att skapa sociala möten som handlar om utveckling och innovation.

Utvärdera och tänk om!

Är det något som inte fungerar eller känns helt hundra? Utvärdera situationen och våga tänk om. Lyssna också in dina medarbetare och anpassa kontoret över tid. Det kanske är svårt för dina arbetare att öppet säga vad de tycker så varför inte satsa på formulär?

Läs också: Inspirerande platser att jobba på som företagare – se hela listan

Alla har digitala möten – få vet hur man gör!

Med ett hybridkontor blir det många digitala möten – men är du helt säker på hur man gör? I det här fantastiska avsnittet från podden Business Hacks får du en steg-för-steg-modell som gör dig till mästare på digitala möten – från kommunikationsexperten Anna Bellman.