Fyra anledningar till varför interimsarbete kanske passar dig

10 juli, 2019

Interimt arbete blandas ibland ihop med vikariat men det är inte riktigt samma sak. Att arbeta interim handlar mer om att frilansa och hoppas mellan olika arbetsplatser, inte jobba timmar på ett visst företag eller två.

De som jobbar interim har ofta spetskunskaper eller lång erfarenhet av en viss bransch vilket möjliggör stadigt arbete trots att du byter arbetsplats med jämna mellanrum. Det låter kanske riskabelt men finns stora vinster att få! Vi har därför sammanställt fyra bra anledningar varför interimskonsult eller interimschef kanske passar dig.

 1. Konstant utveckling
  Om du som person älskar att tackla nya utmaning och blir lätt less på att göra samma arbete om och om igen, är interimspositioner perfekt. Ingen arbetsplats och inget projekt är den andre lik, du kommer att behöva lösa nya uppgifter på varje plats. Trots att arbetet är snarlikt eftersom du jobbar inom en specifik bransch, har varje företag olika uppgifter åt dig.

  Du får också hjälp att hitta nya utmaningar om du använder dig av rekryteringsbolag. Företag som Brightmill har lång erfarenhet av att hyra ut interimschefer till flera branscher, om du har erfarenhet inom flera områden kan du alltså få hjälp att hitta jobb där alla dina kunskaper behövs.
 2. Bättre lön
  Som konsult eller interimschef kan du öka ditt arvode. Du har en mer osäker anställning och saknar tryggheten som kommer med en anställning. Du betalar för dina egna försäkringar och är inte garanterad jobb månad efter månad. Eftersom företagen hyr in dig periodvis behöver de inte vara rädda för ditt högre arvode, i slutändan kostar du troligtvis mindre än en fast anställd som ska sysselsättas året runt.
 3. Resor
  Att resa inom jobbet kan vara stressigt, medan andra ser det som en möjlighet att upptäcka nya platser, kulturer och utvecklas som människa. I stora, internationella, företag är det inte ovanligt att konsulter får flyga mellan kontoren eller bli tillfälligt stationerade i ett annat land. Om du har ett sug att jobba utomlands och slippa fixa med detaljerna såsom jobb och bostad, får du allt i ett paket.
 4. Bygga nätverk
  Få arbeten ger dig samma chans att bygga ett stort och omfattande nätverks om interimschef eller konsult. Du får visa dina talanger och kunskaper för andra i branschen samt skapar kontakt med hela arbetsplatser. När du börjar bli ett vanligt namn i branschen minskar risken att gå arbetslös mellan uppdrag, du blir eftertraktad och efterfrågad. Var aktiv på sociala medier och LinkedIn för att behålla kontakten med tidigare chefer och kollegor, du vet aldrig när gamla kontakter kan vara till nytta.“Hur peppar jag utan att kritisera?”
Slipp bli chefen det snackas skit om
”Hur avbryter man en besserwisser?”