Starta eget företag - en guide för dig som ska bygga bolag

Allt du behöver veta för att starta företag

Redaktionen

Uppdaterades: 2 september, 2020
Publicerades: 26 januari, 2017

Vill du starta ett eget företag? Driva Egets artiklar hjälper dig som går i starta-eget-tankar att lyckas. Här är allt du behöver för att komma igång snabbt.

Att driva ett företag är tufft. Men att starta det är faktiskt mycket lättare än vad många tror. Och det går mycket snabbare – det räcker med en kvart. Det visar vi i vår enkla startguide som lär dig att registrera f-skattsedeln för en enskild firma på en kvart.

Kolla in de viktigaste avtal och mallar som hjälper dig att komma igång med ditt företag. Avtal och mallar

Om du har en anställning kan du ta tjänstledigt för att testa på din affärsidé.

Har du ingen tydlig affärsidé än? Ingen fara! Här får du 7 tips för att knäcka en miljonidé. Eller varför inte kolla in dessa tips på 25 affärsidéer att starta!

Starta Eget kalkyler

Här har vi samlat några riktigt bra kalkyler för dig som ska starta eget, vårt tips är att lägga dina favorit-kalyler som bokmärken, så kan du ta hjälp av dem under hela din företagsresa. Exempel på kalkyler: Vad kostar en anställd, se din lönsamhet och marginal och en rad andra kalkyler.
Här finns alla kalyler.

Samtidigt som du registrerar dig för att starta företag kan du även välja ett företagsnamn. Det är inget krav – egentligen räcker det att du har en f-skattsedel – men många väljer ändå att ta ett namn. Läs vår guide till hur du väljer rätt företagsnamn.

För att inte helt kasta dig ut i det okända bör du ha en tydlig intäktsmodell. Skaffa dig koll med vår kalkyl på hur mycket du måste fakturera för att få lönen du behöver.

Missa inte heller Driva Egets unika test, för att se om du passar som entreprenör. Du fyller i det på nätet och får snabbt svar om du bör satsa. Men ta det med glimten i ögat!

Läs mer: Här kommer du till vår sida som bara samlar starta eget-artiklar och guider.

Starta Eget-Podden

Missa inte Starta Eget-podden – podden som hjälper dig från idé till företag. Läs mer och lyssna här!

Var kan jag prenumera på ”Starta Eget-podden”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

A-Ö inom att starta eget företag