<![CDATA[Grundaren till iZettle Jacob de Geer.]]>

Nya miljoner till smarta betallösningar för småföretagare

Redaktionen

Publicerades: 19 september, 2017

Nu vill iZettel skapa ännu bättre förutsättningar för småföretagare med hjälp av AI. Under de närmaste tre åren kommer de satsa 285 miljoner kronor för att utveckla nya verktyg.

Utvecklingsarbetet finansieras med lån från Europeiska investeringsbanken (EIB) som beslutat att gå in med 285 miljoner kronor de närmaste tre åren.

Fonderna är öronmärkta för forskning och utveckling av finansiella och kommersiella verktyg som tillgodoser behoven hos mindre företag.

EIB-finansieringen kommer att stödja iZettles forskningsprogram inom bland annat: Utveckling av nästa generations betalningsinfrastruktur, forskning och åtgärder genom maskininlärning och artificiell intelligens samt digitalisering av handelsprocesser.

– Vi är stolta över att få den här kvalitetsstämpeln från EIB. Den här typen av erbjudande är svåra att motstå. Det kommer hjälpa oss att snabba på vår tillväxt och fortsätta att skapa goda förutsättningar för småföretagare, säger Jacob de Geer, iZettles grundare och vd, i en kommentar.

iZettle lanserade världens första minikortskortläsare och programvara för mobila enheter 2011 och erbjuder idag sina lösningar till småföretag runt om i världen.