<![CDATA[Kent och Britta driver Treehotel i Harads. Bilden är ett montage.]]>

Så fick Kent och Britta draghjälp – av supermodellen Kate Moss

Caroline Engvall

Publicerades: 29 juli, 2014

Låt en kändis lyfta ditt företag. Kent och Britta Lindvalls Treehotel i Harads fick en rejäl PR-skjuts när supermodellen Kate Moss kom på besök.

I slutet av 2013 publicerade svenska tidningar bilder på supermodellen Kate Moss och hennes familj på semester i Boden. Semestern gav rubriker som ”Supermodell sov över i Harads” och ”Många reser till Sverige bara för Treehotel”.

Det lilla spektakulära trädhotellet med sina sex exklusiva rum (att bo två i rummet ”Dragon fly” kostar 7 200 kronor per natt) insåg värdet av supermodellens vistelse och frågade henne om de fick gå ut med hennes namn.

– Normalt går vi inte ut med info om att kända människor är eller varit här, men vi bestämde oss för att fråga Kate om vi kunde berätta för pressen att hon hade besökt oss. Hon sa att det var självklart att vi skulle berätta det eftersom hon tyckte det var bra för Treehotels business, säger Kent Lindvall, ägare till Treehotel.

Tidigare har kändisar som Oprah Winfrey hyllat hotellet – utan att ens ha varit där – men hotellets originella design har gjort att de flesta stora amerikanska och brittiska medier har rapporterat om hotellet och därigenom har entreprenörsparet Kent och Britta Lindvall fått mycket gratisreklam.

Men supermodellbesöket har ändå inte gett hotellet blodad kändistand:

– Vi kommer att fortsätta hålla en låg profil och inte berätta i förväg om kändisar. I vissa fall när det passar och personen ger medgivande kan vi tänka oss att gå ut till media i efterhand, säger Kent Lindvall.

Sugen på att göra som Kent och Britta? Här är tipsen: Så tar du hjälp av en kändis och marknadsför ditt företag 

Eller varför inte bli kändis själv? Så blir du en lokalkändis – och säljer mer