<![CDATA[]]>

Så ska Maria och Josefin få fart på sin båtskrot

Redaktionen

Publicerades: 26 november, 2014

Maria Rindstam och Josefin Arrhénborg driver en båtskrot, skeppshandel och ett kafé på Muskö. De har inte haft ordentlig semester på sju år – och behöver hjälp. Ut rycker Driva Egets Anders Andersson.

Driva Egets grundare Anders Andersson rycker nu ut för att rädda småföretagare i DNs nya serie Företagsakuten.

Först ut är det Maria och Josefin som behöver hjälp att lyfta sin båtskrot – och få mer tid över.

De har drivit skroten i sju år på Muskö norr om Nynäshamn i Stockholms skärgård.

– Vi hade en båt som vi ville skrota, men det fanns ingen som gjorde sånt. Då insåg vi att eftersom ingen annan tar hand om gamla båtar så måste vi göra det själva. Vi har båda haft båt sedan vi var små och våra föräldrar tog ut oss på sjön. I dag har vi flera båtar, säger Maria Rindstam.

Efter tre år öppnade de också en skeppshandel med kafé på Djurgården – och delar sin tid mellan de olika verksamheterna.

Nu är deras största problem: tiden. Den verkar aldrig räcka till för att både sköta det operativa och planera framåt – en vanlig utmaning för småföretagare. Och en riktig semester har de inte haft sedan 2007 då skroten öppnade.

– Vi kommer aldrig vidare eftersom tiden bara räcker till operativa problem. Det finns så mycket vi borde göra att ingenting av det blir gjort. I stället trampar vi på från dag till dag och har aldrig tid med någonting annat och det drabbar såklart verksamheten, säger Maria Rindstam.

Se klippet här nedan genom att trycka på pilen.

Här i sin blogg kommenterar Anders Andersson programmet.