<![CDATA[]]>

Vinn en upphandling – med samarbete

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 30 april, 2013

Vill du försöka vinna offentliga upphandlingar? Men känner dig ensam eller för liten med ditt eget företag?
Nu vill Konkurrensverket göra det möjligt för fler mindre företag att samarbeta kring offentliga upphandlingar – med deras nylanserade interaktiva tjänst.

Det är tillåtet för småföretag att samarbeta i en offentlg upphandling. I ett försök till att stärka konkurrensen har verket nu tagit fram en ny vägledning för företag som vill samarbeta i upphandlingar.

– Jag hoppas att fler och mindre företag ska kunna vara med och lägga bud i offentliga upphandlingar. Den nya vägledningen är ett bra sätt att få fler att konkurrera om kontrakten, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom i ett pressmeddelande.

Enligt verket köper kommuner, landsting och staten varor och tjänster för över 500 miljarder kronor och ibland kan samarbete mellan mindre företag vara en förutsättning för att kunna lägga anbud i en offentlig upphandling. Samarbetet ökar chanserna att vinna upphandlingen

I Konkurrensverkets nya interaktiva vägledning ska företag som planerar ett samarbete enkelt kunna testa om detta är möjligt utan att överträda regler. Vägledningen hittar du HÄR.

LÄS OCKSÅ: Så vinner du en upphandling

DISKUTERA! Vill du samarbeta kring offentliga upphandlingar? Diskutera i Driva Egets forum!