<![CDATA[]]>

Vill du också skriva en bok?

Camilla Björkman

Publicerades: 31 maj, 2011

Drömmer du om att skriva en bok? Då är Driva Egets nya bloggskola något för dig. Bakom den ligger nätverksexperten Katarina Widoff, som själv skrivit och gett ut flera böcker

Två nya bloggskolor gör nu entré på Driva-eget.se: Katarina Widoff bloggar om hur du skriver och ger ut din egen bok, Janne Näsström om hur du tar betalt.

Idén till bokskolan fick Katarina Widoff när hon själv började få mycket frågor om att skriva en bok, till exempel hur man går från idé till verklighet och får boken publicerad.

– Eftersom jag har svårt, även om jag gärna vill, att få tiden att räcka till att personligen berätta för varje person enskilt tänkte jag att det kunde vara en bra idé för att göra en följetong på bloggen, säger Katarina Widoff.

Själv har hon märkt ett växande intresse av att skriva böcker, kanske för att fler idag ger ut böcker och det triggar intresset hos andra. Idag finns dessutom olika sätt att gå tillväga – att få ett bokkontrakt hos ett stort förlag är inte det enda sättet.

– Det är också en av anledningarna till att jag får många frågor, jag har ju gett ut böcker både på stort förlag med bokkontrakt och i egen regi.

Bloggen är tänkt att fungera både som inspiration och ge konkreta tips, bland annat om hur man börjar med innehållet, hur man får kontrakt med ett förlag, hur man ger ut sin bok själv och vad man ska tänka på med royalties, manus, korrekturläsning och lansering.

– Men jag vill också visa att det inte är så svårt att genomföra ett bokprojekt, säger Katarina Widoff.

HÄR kommer du till Katarina Widoffs blogg om hur du skriver och ger ut en bok.