<![CDATA[]]>

”Var hittar jag mina kunder?”

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 23 oktober, 2015

Läsaren Celina har tycker inte om att sälja och undrar var hon ska hitta sina kunder. Driva Egets säljexpert Ulla-Lisa Thordén ger råd.

Fråga från läsaren Celina: Jag är utbildad och har startat företag som inredningsdesigner. Men var får jag kunderna ifrån? Jag gillar inte att sälja eftersom det känns som att jag tigger.

Driva Egets säljexpert Ulla-Lisa Thordén ger råd:

Kunder köper det som de behöver, önskar sig eller ”tänder till på”. Så vem behöver din kunskap och kreativitet? Bestäm dig för vem du vill jobba med. Företag har till exempel mer pengar än privatpersoner.

Gör en önskelista, använd ditt nätverk för att skapa möten med syfte att undersöka hur dina tilltänkta kunder tänker kring design. Intervjua dem helt enkelt. Undersök om de vill förändra eller förbättra något i sin miljö och erbjud dem idéer.

På vägen får du möjlighet att berätta om din egen passion och att bjuda på dina tankar. Kanske klickar det mellan er. Du tigger inte – du är expert! Ibland köper kunderna, ibland inte. Så är det.

Skapa en bra webbplats och en bra profil på Linkedin. Träffa människor och berätta om din passion och lyssna på dem, skaffa en coach, gå en säljutbildning, läs (mina) böcker och gå min webbkurs på driva-eget.se/webbkurser. Vägen dit heter nyfikenhet och uthållighet.