<![CDATA[]]>

De lanserar Workaround – som Airbnb för arbetsplatser

Ebba Arnborg

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 1 april, 2015

Allt fler privatpersoner vill hyra, låna, dela eller byta varor och tjänster med varandra och flera svenska småbolag hakar nu på trenden. Nylanserade Workaround gör det möjligt att hyra och hyra ut arbetsplatser – bokningarna strömmar redan in.

Delningsekonomin väntas växa till 355 miljarder dollar 2025, enligt PWC. I stället för att bli rädda för utvecklingen har flera företag hittat smarta affärsidéer i trenden. En av dem är sajten Airbnb som låter privatpersoner hyra bostäder av varandra.

Nu kommer motsvarande lösning för arbetsplatser. På den nylanserade svenska sajten workaround kan du hyra och hyra ut arbetsplatser.

– Näringslivet blir alltmer snabbrörligt, digitalt och kreativt men fastighetsbranschen vill fortfarande skriva dyra och stelbenta avtal på minst tre år. Få moderna företag har samma behov varje dag under så lång tid. Resultatet blir att företagare förpassas till fik med wifi, som om det vore ett vettigt ställe att sätta Sveriges tillväxtmotor, säger Andreas Broryd, en av grundarna.

Din lägenhet skulle kunna vara någon annans frilanskontor under dagarna. Mötesrummet som inte används skulle kunna hyras ut till andra team per timme och baren skulle dagtid kunna vara pop-up-butik. Workaround beskriver sig själva som ”Airbnb eller Uber fast för arbetsplatser”.

På sajten finns i dag flera lokaler i Stockholm: från holkarna på Moodgallerian och båtar i stadsmiljö till vanliga lägenheter. Bokningarna har redan börjat strömma in, berättar de och nu är målsättningen att lansera i fler städer både i Sverige och globalt.

I Driva Egets magasin nummer 2/2015 som finns ute nu skriver vi mer om delningsekonomin och ger råd för hur du kan haka på trenden – köp tidningen här!