<![CDATA[]]>

Svensk småföretagare vinner världens största dryckestävling

Ebba Arnborg

Publicerades: 14 november, 2014

Med ”antistressdrycken” NOA Relaxation har småföretagaren Noa Fridmark besegrat multinationella jättar som Del Monte och Pernod Ricard i världens största dryckestävling.
– Det är som att Sverige skulle vinna fotbolls-VM, säger han.

Tänk dig Red bull – fast tvärtom. De nya relaxationsdryckerna har lyfts fram som nästa miljardindustri av bland annat tidningen The Wall Street Journal.

Noa Fridmark från Stockholm och hans team har hakat på trenden. Deras produkt NOA Relaxation har sålts i butik i knappt en månad.
– Vi fyller ett tomrum på marknaden. Relaxationsdrycken har dykt upp som en motreaktion till energidrycker. Behovet finns ju där, människor är stressade. Av vår dryck blir man skarp i huvudet men lugn i kroppen. Det är ett hälsosammare sätt att fokusera på, berättar han.

Igår vann Noas dryck kategorin bästa-premium dryck i tävlingen World Beverage Innovation Awards, världens största dryckestävling.
– Vi slår jätten Pernod Ricard som har över arton tusen anställda. Vi är mindre än tio personer som jobbar i vårt bolag och juryn tycker att vi är bättre. Det är stort, säger Noa.