<![CDATA[Utvisad fick ny chans. Foto: Lisa Jalakas/IM]]>

Utvisades – nu hjälper Syed nyanlända att starta eget

Redaktionen

Publicerades: 25 april, 2017

Minns ni Syed Latif? Han utvisades för ett år sedan för att han hade sökt sitt jobb via LinkedIn. Nu har han kämpat sig tillbaka till Sverige – och vill hjälpa nyanlända entreprenörer.

Tack vare ett nytt jobb är Syed Latif nu tillbaka i Sverige på ett tvåårigt arbetsvisum. Och med projektet ”Integration och innovativt entreprenörskap på landsbygden” via Individuell människohjälp ska han coacha åtta nyanlända i Vrigstad, Småland, att testa, utveckla och förverkliga sina affärsidéer.

– Många nyanlända vill göra någonting och har mycket erfarenheter från sitt hemland. Vi ska lära dem starta företag så att de kan växa och anställa – och bidra till det svenska samhället, säger han.

Målet med projektet, som har fått medel av Leader Linné och Jordbruksverket, är att skapa företag som kan fortsätta växa och skapa jobbtillfällen. Dessutom vill Syed ta tillvara på erfarenheterna som nya svenskar har med sig, en resurs som idag ofta går till spillo, menar han.

– Vi vill ge nyanlända en röst och göra dem till en stark aktör när det gäller företagande. Det blir spännande att se vad det kan ge, säger han.