<![CDATA[]]>

5 saker riktigt bra chefer gör

Ebba Arnborg

Publicerades: 16 augusti, 2016

Gör du de här sakerna? Grattis då har du troligtvis nöjda medarbetare. Annars är det bara att sätta igång.

Har du anställda? Funderar du på hur du kan göra dem nöjda? Entreprenörstidningen Inc har listat saker en riktigt bra chef gör. Här har vi valt ut de fem bästa som du som småföretagare kan ha nytta av att känna till.

Du vet att du är en bra chef om du…

Kollar att dina anställda är okej
Du har säkert tusen saker på gång samtidigt. Kallprat kanske inte är prio ett på att göra-listan. Men att ta dig tiden att kolla av hur dina anställda mår visar att du bryr dig om dem. Glöm inte bort det.

Uppmuntrar fritid
Bra chefer vet att det som anställda gör på kontoret inte är deras enda glädje i livet. Visst, förhoppningsvis tycker dina medarbetare om sitt jobb, men alla har vi hobbies och andra saker som ligger oss varmt om hjärtat också. Visa att du förstår det, genom att uppmuntra deras aktivitet utanför kontoret lika mycket som deras ansvar på det.

Firar även små segrar
Vissa chefer bryr sig bara om de stora segrarna. Men riktigt bra ledare inser att det som är små vinster för dem, kan vara en stor seger för någon annan — och ser till att uppmärksamma ett bra utfört jobb.

Tar sig tid att lära ut
Gör inte dina anställda det du bett dem om? Det kan faktiskt bero på att de inte fått tillräckligt bra instruktioner för att lyckas. En god ledare tar sig tid att sakta ner och lära ut. På så sätt blir ni mer framgångsrika framöver. Genom att lyfta dina medarbetare når du även dina egna mål.

Lever som du lär
Du har säkert stött på chefs-typen som är mer snack än verkstad. Men riktigt bra chefer leder genom att föregå med gott exempel. Vill du att dina anställda till exempel ska respektera mötestider så börja med att själv alltid komma i tid.

Läs också: 5 tecken på att du är en dålig chef

Läs också: Därför plockar hon som chef ur diskmaskinen