Jan Bolmesons bästa tips för hög avkastning och låg risk

13 oktober, 2021

Bli rik med Jan Bolmeson

Jan Bolmeson har blivit en av Sveriges största privatekonomiska profiler med sin blogg och podd RikaTillsammans. Under det senaste decenniet har han skapat en strategi för att bygga en stark privatekonomi, som till 100 % bygger på forskning.

I detta avsnitt får vi lära oss att skapa låg risk med Jan Bolmeson:

  • Bygga en trygg ekonomisk bas som klarar tillfälliga smällar
  • Bygga portföljer med låg, mellanhög och hög risk för olika typer av ekonomiska målsättningar
  • Principerna för hur du ska investera privat respektive i ditt företag
  • Vilka som är de skattemässigt smartaste sätten av spara och investera
  • och mycket mer.

Håll i hatten, här får du en extremt tydlig strategi för hur du maximerar avkastning på dina pengar utan att få för stor risk.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned avsnittet på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Business Hacks”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Starta Eget-podden” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Vem är Jan Bolmeson?

Jan Bolmeson har föreläst och bloggat om privatekonomi sedan 2008. Han driver bloggen RikaTillsammans.se som är Sveriges största privatekonomiblogg, och som flitigt citeras av landets ledande medier. Han arbetar idag som utbildare i ekonomiska förhållningssätt på Balansekonomi.

Mer om Jan Bolmeson och RikaTillsammans

Bloggen började 2007 både som en önskan att få träffa andra som också ville ta sin ekonomi till nästa nivå men även som en frustration över finansbranschen. I finanskrisen 2008 förlorade Jan en stor del av sina pengar för andra gången (första gången var IT-bubblan 2001) och då insåg han att kejsaren, i form av finansbranschen, var naken.

Såhär beskriver Jan sin egen resa på RikaTillsammans.se: ”Extra tydligt blev det när min fru Caroline doktorerade (inom mikrobiologi) och jag samtidigt började läsa ekonomisk forskning. Den gick i många avseende tvärtemot det som jag alltid hade fått höra av diverse experter, finansiella rådgivare, och privatrådgivare på banken eller inom private banking. Forskningen säger en sak och alla andra gör en helt annan. Då kände jag mig mer dum och ensam än någonsin. Vem kunde man lita på egentligen?”

Sedan dess har Jan fascinerats av att småsparare låter finansbranschen luras att spara och investera på sitt sätt, när det finns ett vetenskapligt belagt sätt som faktiskt fungerar. Därför är ett av bloggens syften att vara en kontrast till det som sägs som sanning där ute.

Lyssna också ett annat bra avsnitt med Jan Bolmeson:

Tips! Här hittar du fler poddar om personlig utveckling