Så tripplade Flowlife omsättningen under corona – med Lucas Wasniewski

29 april, 2022

Så tripplade Flowlife omsättningen under corona – med Lucas Wazniewski

Tredubblad omsättning under Covid-19 och extremt höga mål – det går bra nu för Flowlife. Vi hänger med grundaren Lucas Wasniewski, som frikostigt berättar hur man bygger en snabbväxande e-handel, varför kundservice är allt och hur man bygger bolag tillsammans med sina vänner.

Lucas Wasniewski berättar också om:

  • Sina bästa knep för att skapa flow
  • Hur man importerar produkter från Kina
  • De största utmaningarna med att växa snabbt som e-handel
  • Vilka verktyg för tunnel och e-handel som Flowlife använder
  • Vilka kanaler som fungerar bäst för marknadsföring digitalt och så mycket mer.

Vill du också veta mer om hur man bygger en grym e-handel och växer snabbare än snabbast? Då är detta avsnittet att lyssna på.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Om Lucas Wasniewski

Lucas Wasniewski grundade Flowlife 2016 tillsammans med tre vänner. Företaget blev tidigt i sin resa “återhämtnings-partner” till stora träningslopp i Sverige, så som Stockholm Marathon och Lidingöloppet. Planen för 2020 var att ta nästa steg ut i Europa och de hade planerat en lanseringsturné med mässor i flertalet europeiska städer. Helt plötsligt stod de för en ny verklighet, på grund av pandemin. Med ett stort varulager förstod Lucas och gänget att en satsning på e-handel var den enda framkomliga vägen. Flowlife gjorde en rejäl satsning och förstärkde det lilla teamet med nya kollegor för att kunna ställa om till den nya vardagen.

Mer om Lucas och Flowlife

Så här beskrivs Flowlife på den egna hemsidan:

”Vi som grundade Flowlife har alltid tyckt om träning. Vad vi däremot inte tyckt om, eller förstått oss på, är varför återhämtning setts på som något nödvändigt ont. Faktum är att det är tvärtom! Återhämtning är nyckeln till framgång.

Men ingen pratade om återhämtning. Därför ville vi leda vägen. Vi såg redan tidigt dissonans mellan det proffsen använde och det som fanns tillgängligt för allmänheten och tog vara på det. År 2016 lanserade vi får första produkt i form av marknadens då enda sladdlösa massagekudde: Flowpillow.

Kort efter lansering gjorde Flowpillow succé genom att massera de löpare som varit med och deltagit i Lidingöloppet. Där och då insåg vi värdet av massage som återhämtningsform efter en fysisk prestation. Där och då påbörjades också resan mot att skapa världens bästa tränings- och återhämtningsprodukter.

Och vi är på god väg! I dag samarbetar vi nämligen tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté och således också med världens absoluta toppelit när det kommer till träning. Vårt mål är att ge det de använder – till dig.

För atlet och allmänhet

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Tips! Lyssna också på Så byggde Gustaf Ollas e-handelssuccén ICANIWILL