Vem blir Årets David 2018? FOTO GETTY IMAGES

Äntligen dags – rösta på årets David!

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 5 november, 2018

Nu är det dags att rösta fram 2018 års David mot Goliat-vinnare! Här hittar du reportagen om alla nominerade.

1. Tevsjö Destilleri: Att slåss mot globala jätteföretag är ingen enkel match, men familjeföretaget i Hälsingland tar fajten och utnyttjar det småskaliga med fokus på närproducerade råvaror och att utnyttja allt i processen.

2. Monthlycup AB: Lisa Perbys företag utmanar jättarna inom hygienbranschen med en produkt som underlättar kvinnors vardag och samtidigt skapar vinster för miljön och kundernas ekonomi.

3. IGO-R: Den lilla konsultfirman som vågar slåss om de stora ramavtalen vid offentlig upphandling, när andra mindre aktörer tvekar. De har bevisat att det kan vara värt besväret.

4. Cyklande rörmokaren: Här är vvs-firman som utmanar en hel bransch med sin vision om ett mer hållbart sätt att arbeta med kunden i fokus – och genom att skippa firmabilen och cykla i stället.

5. Bzzt: Bzzt vågar tänka nytt både vad gäller sättet att transportera sig i storstäder och hur hela företaget genomsyras av ett hållbarhetstänk. Deras taxi-podar fixar korta transporter i city utan utsläpp.

6. Bright: Här är elföretaget som vill sänka din elräkning. Deras lösning gör att man – då det går – automatiskt styr om elförbrukningen till de timmar då elen är som billigast på dygnet. Nu siktar Bright på att gå på export.

7. Woodisol: Grossisten av isolermaterial som som vill ge den dominerande mineralullen en match genom att utmana med ett traditionellt byggmaterial – träfiber. Nu ökar efterfrågan stort och snabbt bland kunderna.


Villkor: Policy för datalagring.