Föreläste på mässa i Göteborg, till belåtenhet!

Katarina Widoff

Publicerades: 10 februari, 2010

Sitter på tåget på väg upp från Göteborg, direkttåg utan stopp. Känns verkligen lyxigt och det går enkelt att jobba ombord.

Jag försöker mest sammanfatta dagen, en heldag i Göteborg är inte så vanligt för mig. Men kul.

Mitt på dagen höll jag föreläsning om att det är dags att öka bussigheten i affärsvärlden. Jag är säker på att fler än jag är trötta på armbågarna som finns i samhället. Pratade med en tjej på Dagens Industri om det här och hon menade att killarna tog för sig så mycket att hon nu uppmanade tjejerna att ta fram sina armbågar. Och det kanske behövs. Men jag menar att vi behöver öka bussigheten och då kanske det kan bli så att våra armbågar blir vassare, för att vara bussiga mot oss själva.

Bussighet handlar inte om att vara slätstruken, utan att ta hand om sig och att se helheten. All kommunikation kommer av att vi mår bra och kan presentera oss på ett aptitligt sätt. Det gäller att inte slösa med andras tid och ju bättre vi mår desto bättre kommunikation skapar vi. Vi lyssnar bättre om vi mår bra och då kan vi få till en dialog. Jag tror att alla är trötta på monologer, där någon kommer fram och pratar och pratar utan att vara intresserad av mig utan bara intresserad att få sälja in sig själv.

En sådan införsäljning blir sällan lyckad, och inte positivt minnesvärd heller. Och definitivt inte bussig. Och inte vill vi mingla eller nätverka med sådana personer. Det här pratade jag om på Easy Fairs Konfex och Events mässa i Eriksbersghallen i Göteborg. En mycket lyckad föreläsning!, tyckte de som var där och lyssnade på mig. Det blir jag tacksamt glad för att få höra.

Jag hoppas att du upplever massor med härliga människor som är bussiga både mot sig själva och andra, som mot dig.

vi ses i vimlet hälsar Katarina på www.komfab.se