I en kö kan vi träffa de mest intressanta!

Katarina Widoff

Publicerades: 26 juni, 2009

Sitter och läser senaste numret av Driva Eget och inser att jag nätverkar åt alla håll och för flera personer.

Det är så roligt när man träffar någon som ger bra respons. Linda som är med i en av artiklarna i tidningen träffade jag i vintras efter Beutiful Business Award. När jag gick därifrån och tog bussen så stod hon på busshållplatsen, men det var först när vi gick av på samma ställe och bytte hållplats som jag började prata med henne. Det är ju också så mycket lättare när det syns på goody-bagen att man varit på samma event.

Sedan har vi fikat, varit ute och gått och i mars var hon på the Swedish dream event. När vi stod där och pratade kom Anders Andersson förbi. Och eftersom jag är imponerad av Linda och hennes solpanelslampor presenterade jag dem för varandra. Anders blev såklart lika impad som jag!

Nu har Linda byggt vidare och nätverkat med Anders och deltar med sin lampa i teveprogrammet som kommer i september. Det är det här nätverkande handlar om. Att utan egen vinning hjälpa andra till kontakter som kan ge dem mer och få deras verksamheter att komma vidare.

Utan att kräva betalning eller fundera över när personen ska hjälpa tillbaka. För att nätverka handlar inte om det. Det handlar om att skapa vinna-vinna-situationer. Jag kallar det att öka bussigheten i affärsvärlden.

När jag är ute och håller föreläsningar och kurser om att bygga varktiga kontaktnät kommer alltid frågan upp om hur man kan få ersättning för att man hjälper andra. Då brukar jag berätta om någon som jag har hjälpt framåt, såsom Linda.

Men det behövs mer än bara presentera folk man känner för varandra. Takt och ton såklart, liksom intresse för andra, men också att personerna som vi träffar kan presentera sig så att vi förstår vad de gör, att de gör sig intressanta så vi blir intresserade. Och jag träffar ofta många intressanta personer!

Vi ses i vimlet!// hälsar Katarina på www.komfab.se