Nu är det dags för mig att driva eget – är det du som är min efterträdare?

Camilla Björkman

Publicerades: 2 september, 2015

Historien om hur jag hamnade på Driva Eget har jag berättat många gånger. Jag skulle ta bussen från Norrtälje till Stockholm och hittade Driva Eget av en slump på Pressbyrån. Tidningen lusläste jag sedan under de 50 minuter som bussresan tog.

När jag kom fram hade jag bestämt mig. Nu skulle jag satsa på den dröm jag haft så länge – att starta eget företag.

Året var då 2009 och samma dag som jag sagt upp mig gick jag på ett bokmingel. Och vem sprang jag in i om inte Driva Egets grundare Anders Andersson?

Sedan den dagen har jag på ett eller annat sätt jobbat med Driva Eget varje dag. Först som frilansjournalist med eget företag, därefter som frilansande webbredaktör, fortfarande med egen firma.

Under Anders ledning var vi ett litet, dedikerat gäng som brann för att slåss för småföretagarna, och att hjälpa andra att driva mer lönsamma företag. Vi vande oss alla vid att Anders kunde ringa på söndagskvällen vid 22-tiden för att diskutera något som absolut inte kunde vänta till måndagen. I sann Driva Eget-anda! Den passionen gjorde att vi tog Driva Eget och driva-eget.se till nya höjder.

När Anders sedan sålde Driva Eget till förlaget LRF Media fick jag äran att bli chefredaktör (tack Olle Eriksson för att du rekryterade mig). Anders blev konsultande ekonomiexpert och min bästa parhäst.

Det blev en ny era där vi tillsammans med vårt fantastiska lilla team skapade ett eget litet mediehus kring Driva Eget med tidning, driva-eget.se och eventet Driva Eget-dagen som nu gått i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Jag skulle kunna skriva en bok om de här åren och allt vi sysslat med. Men oavsett vad vi gjort har allt kretsat kring den grundtanke som Anders Andersson spikade redan när han startade tidningen 2008:

Driva Eget ska alltid stå på småföretagarnas sida, slåss mot orättvisor och byråkrati, ge coachning och konkreta råd, förklara allt krångligt och visa att det är roligt att driva eget. Detta genomsyrar allt vi gör – från tidning till sajt och event.

Men som man brukar säga har allt en ände – och nu är det dags för en ny era för mig.

Som chefredaktör är jag ju anställd på LRF Media. Och även om jag alltid sett mig som 100% entreprenör och företagare, alltid haft mitt företag i gång på pyttefart för att inte tappa stinget och tjatat om att vår lilla grupp är som ett litet småföretag i sig har jag saknat att driva eget på heltid.

För det är det stora problemet med ett varumärke som detta – det är svårt att inte bli inspirerad av alla ni fantastiska läsare som driver era företag varje dag!

Därför har jag nu bestämt mig för att gå vidare – och passa chefredaktörsrollen vidare.

Är det kanske till dig? I så fall finns en annons här. Som ny chefredaktör ska du framförallt fokusera på att göra papperstidningen Driva Eget bättre – vår nya sajtansvariga Cecilia Ingvarssdotter rattar från och med nu sajten.

Vad jag ska göra? Min vision är att starta ett företag som tar över världen (såklart), men här och nu tänkte jag hjälpa andra tidningar och förlag att affärsutveckla enligt Driva Eget-modellen. Läs gärna mer på min sajt.

Nu hoppas jag att du som går i gång på det här söker tjänsten – och tar vidare Driva Eget till nya höjder. Har du några frågor utöver de som Annika R Hermanrud i annonsen kan svara på får du gärna kontakta mig.

Till alla er andra vill jag säga: tusen, tusen tack för den här tiden! Ni är utan tvekan de trevligaste, mest inspirerande, roligaste och smartaste läsare, webbesökare, eventbesökare och medarbetare jag träffat. Jag har lärt mig SÅ mycket av er.

Nu kör vi våra företag vidare så att det ryker, eller hur?

Kram Camilla