Nu har jag lagt upp huvudet på stupstocken

Janne Näsström

Publicerades: 18 april, 2013

Vårt trolleri har passerat den punkt som inom flyget kallas the point of no return. Fram till nu har vi kunnat backa och sälja av valda delar av investeringarna och använda pengarna för en lång, skön semester på en sandstrand med garanterad värme och sol.

Punkten passerades torsdagen den 18 april. Då släppte vi sommarens biljetter på ticnet.se. Nu är det bara att åka och se till att leverera ett bra arrangemang.

Det var med viss förtjusning som jag skrev in Västervik i Ticnets sökfält. Det kommer upp 18 bokningsbara arrangemang, vilket är våra föreställningar under sommaren. Turister som funderar på semester i Västervik måste fundera. Finns det bara trolleri under hela sommaren i Västervik?

Glädjen torde vara kortvarit. Om några veckor kommer fler arrangemang, men just nu är jag kungen av sommarevenemang i Västervik.

Än så länge har vi släppt 18 föreställningar under veckorna 27-32. Alla har anslutning med gammal rälsbuss på museijärnväg från Västervik och magisk buffé på byns värdshus Gröna Tuppen. Vi funderar även på fem söndagsföreställningar med tåg i andra riktningen, från Hultsfred.

Jag har hopp om att det blir en hel del publik. Av det enkla skälet att grannkommunen Vimmerby tycker att vi är intressanta. Där finns en av landets största attraktioner, Astrid Lindgrens Värld, och deras tidning berättar om oss i en artikel. Med 10 000 besökare om dagen på ALV så borde några hitta till oss.

Som vanligt är det problem att bli profet på hemmaplan. Trots satsning på cirkustält och minst 18 föreställningar så avfärdas vi på en rad i Västerviks turistbroschyr: ”Vi har hört att en trollkarl har uppvisning i samband med mat på Gröna Tuppen”. Ridå.

Det ser bra ut inför sommaren. Men det kan lika väl gå åt pepparn. Jag tröstar mig med att när jag en dag stapplar fram med rollator så behöver jag inte ångra att jag fegade ur när jag hade chansen.

Sommaren går under namnet Magiska Tältet och finns beskriven på www.nasstrom.se.