Tänk att affärer kan vara så olika men ändå ge samma känsla av lycka!

Ramona Byrö

Publicerades: 11 april, 2014

Jag ska nämna ett par exempel genom mitt företagarliv. Den största och mest lönsammaste affären hittills är mitt lastbilssläp som jag köpte för 20 000 kr och just exakt vid det tillfället var det en oerhörd dyr investering, jag ångrade mig efteråt när jag insåg att jag hade köpt ett 12 meter långt släp bara för att marknadsföra, ett event strax före jul, vid E6:an.

Affären var nu gjord och jag kunde inte lägga mer ånger utan göra det bästa av situationen och marknadsföra mitt event. Plötsligt en dag ligger det ett visitkort i brevlådan, det var marknadschefen på Biltema som hade sökt mig eller iaf ansvarig för släpet!

SHIT! Jag blev helt överrumplad, säg inte att de vill marknadsföra på MITT fula, hemska släp som står på åkern?! Jag kände lyckan spira i kroppen…

Jo, det var precis det dem ville och under 3 år hyrde jag ut halva ytan för 75 000 kr/år och sedan den andra ytan till andra företag för samma pris. Den totala kostnaden i 3 år var ca 55 tkr och resten var rena intäkter. Jag fick alltså in ca 400 tkr UTAN att i princip göra någonting. Jo hänga upp vepan på släpet! VILKEN AFFÄR!

Den affären gav mig en oerhörd viktig erfarenhet, att helt plötsligt kunde jag fakturera ett belopp som jag inte trodde var möjlig UTAN att lägga massvis av arbetstimmar. Den gav mig helt enkelt svaret på att ALLT ÄR MÖJLIGT! Annars brukar det ofta vara en klyscha och blaj blaj, men för mig blev det en sanning!

Det andra exemplet är affären som jag gjorde igår, sålde 2 diskbänkar för endast 2500 kr. Ingen vinst, inget högt belopp och en ganska enkel affär över blocket, jag lämnade sakerna utanför arbetsplatsen, han hämtade, lämnade kuvert m pengar i brevlådan, vi sågs aldrig men va kul det kändes att få se pengarna dan efter och nöjdheten att iaf ha gjort en affär.

Så varför skriver jag om just dessa två affärer? Jo jag vill påpeka vad viktigt det är att göra affärer. I långa perspektivet är det ju givetvis viktigt att tjäna pengar för att kunna betala räkningar och få ut en lön. MEN jag tror, för att orka klara av de stora affärerna så är det psykologiskt viktigt att göra affärer överhuvudtaget och biter inte din vanliga försäljning, ja men ta ngt i kontoret, förrådet eller i hemmet och sälj. Det är en härlig känsla att bara göra affären och får man den goa känslan så får man energi att i nästa steg ta sig an de stora och viktiga affärerna.

Om du iförsig inte har ett släp som tickar in lite pengar 🙂

Kort om min släp historia så valde jag att avsluta den och lämna över till markägaren som nu äger allt. Jag var inte så stolt över det gamla släpet som stod på åkern samt att det är en tidsfråga innan Trafikverket ger sitt yttrande och då ville jag iaf vara ifrån det. Jag hade ändå gjort ett par roliga år och ger mig hellre på ngt som jag verkligen brinner för, vilket för övrigt oxå är en viktig drivkraft!

Brinn för det du gör och gör småaffärer då och då för att orka ta dig an de stora!:)

Ha en fortsat gosig dá!:)
//Ramona