<![CDATA[]]>

Bakom kulisserna på Eget företag-mässan

Ebba Arnborg

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 4 oktober, 2014

Vilka härliga dagar på Eget Företag-mässan! Vi har träffat läsare, blivande prenumeranter och pratat med småföretagare, tittat på prisutdelningar och själva delat ut pris i vår David mot Goliat-tävling. Se här bilder och tips vi samlat på oss.

Under Eget företag-mässan den 2-4 oktober var Driva Eget på plats alla tre dagar. Vi mötte besökare i vår monter, minglade bland utställare och Anders Andersson och Camilla Björkman höll flera seminarium. Vi uppdaterade direkt på plats – spana in våra uppdtaeringar på Twitter, Facebook och Instagram.

camilla säljer anders bok

Det kom riktigt mycket folk till Driva Egets monter som snackade företagande, köpte vår nylanserade bokserie och tecknade prenumerationer, eller plockade upp ett gratis ex av tidningen.

anders och anna

En som hälsade på var Anna Kleinwichs Magnusson som driver företaget Turbo distans, som erbjuder distanskurser i marknadsföring och kommunikation. Hon gick rakt fram till Driva Egets grundare Anders Andersson.
– Jag måste bara säga hej till dig! Jag glömmer aldrig rådet du gav mig för några år sedan när jag funderade på att starta eget. Du gav mig modet att våga – och nu driver jag tre företag, sa hon.

Rådet Anders gav?
– Du sa: ”Det enda du ska göra är att skaffa kunder – resten löser sig!”, berättar Anna.

Ett råd Anders fortfarande skriver under på.

Läs  mer om Turbo distans här.

ebba och maria

Maria Sundqvist är allergiker och driver företaget Lev 100% med din allergi som anordnar matlagningsevent, föreläsningar, resor och webbkurser samt ger kostrådgivning, coachning och matlagningstips inom ämnet allergi. Maria är en av våra Instagram-följare och fick där syn på en efterlysning från oss där vi ville hjälpa en småföretagare med avtal, vilket hon nappade på.
– Det var min dotter som såg det först och taggade mig under bilden. Direkt jag såg det mejlade jag Camilla och hon tyckte jag passade bra, berättar Maria.

Maria Instagrammade även en bild från montern – jättekul, tycker vi! Läs när Maria får hjälp med avtal i Driva Eget nummer 7 2014. Läs mer om Maria och hennes företag här!

tårta douglas roos

Vi har även haft födelsedagskalas i vår monter. Anders Andersson firades med tårta och glada hurra-rop. Och så ”fotobombade” superentreprenören och investeraren Douglas Roos vår gruppbild. Lite tidigare hade han gett tips på hur man lyckas med sin pitch när man söker riskkapital:
– Var trevlig och rekorderlig och lär dig pitchen utantill, sa han.

anders och camilla

Dessutom har vi fått dela med oss av kunskap och tips på flera seminarium.

Camilla Björkman berättad hur du rivstartar firman på 10 dagar. Läs en artikel från föreläsningen och se powerpoint-bilderna här!

Anders Andersson och Camilla Björkman berättade hur du går från idé till lönsamt företag. Läs en artikel från föreläsningen och se powerpoint-bilderna här!

roger tofft

Vi pratade även med småföretagare som ställde ut på mässan. En av dem var Roger Tofft som står bakom produkten Chargebox, där man kan låsa in sin mobil och få den laddad i en halvtimme. Kunderna är exempelvis köpcentrum, flygplatser och sjukhus. Danderyds sjukhus hörde av sig i veckan och ville ha dem i sin personalmatsal, berättar han.
– Det är jättekul, det är många som går förbi här som säger att det är den smartaste produkt de har sett, säger Roger.

pia andersson

En annan var Pia Andersson som hjälper småföretag med att bygga varumärke, och gett ut boken Bygg ditt varumärke själv – ingen annan kan göra det åt dig.
– Det är fantastiskt att stå här och möta små många småföretagare, ofta nystartade, och få hjälpa dem och verkligen dela med mig av min kunskap, säger hon.

årets mentor
På mässan har också årets mentor korats. I kategorin befintliga företag utsågs Anna Katarina Bergsten från Skåne och i kategorin blivande företagare utsågs Urban Jonsson från Västernorrland.

– Mentorskap kan vara avgörande för att en företagare ska lyckas. Pristagarna i år är mycket kvalificerade och föredömen för andra mentorer. Vi ser våra mentorprogram som ett väsentligt komplement till den ordinarie rådgivningen, säger de båda nationella projektledarna Therese Käck, NyföretagarCentrum Sverige och Marlene Hagenrud, Almi Företagspartner.

Årets David mot Goliat-tävling på scenen avgjordes under lördagen. Vinnare blev Kampanjjakt, tätt följda av Smiling group och Tankvärt. Läs mer om vinnare och finalister, och se när tävlingen avgörs här!

Tack alla som kom förbi!