<![CDATA[Glada finalister i Driva Egets monter. Foto: Anders Andersson]]>

Här avgörs årets David mot Goliat-tävling

Ebba Arnborg

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 4 oktober, 2014

I lördags avgjordes årets David mot Goliat-tävling på Eget företag-mässan i Älvsjö. Läs mer om vinnare och finalister, och se när tävlingen avgörs här!

I lördags delades priset i Driva Egets tävling David mot Goliat ut på scenen på Eget Företag-mässan i Älvsjö. Vinnare blev Daniel Sisay och Kiriakos Tseneklidis bakom sajten Kampanjjakt.se. De började med två tomma händer och efter fyra år omsatte de 2013 nästan 13 miljoner kronor – 2014 räknat de med 16 miljoner, trots att storföretagen är dem i hälarna.

Se Juryns motivering genom att klicka på pilen på bilden ovan.

På sin sajt samlar de två IT-entreprenörerna rabattkoder och erbjudanden till ett stort urval webbshopar mot att de får en provision på varje försäljning. Deras kreativitet och entreprenörsanda gjorde att de på lördagen kammade hem vinsten i Driva Egets David mot Goliat-pris, tävlingen som premierar småföretagare som kämpar mot storbolagen.

– Vi trodde inte att vi skulle vinna när det var så här bra konkurrenter. Det är riktigt riktigt kul att vi får det här priset, och att vi uppmärksammas rent allmänt, det är vi inte vana vid, jublade de glada vinnarna på prisutdelningen på scenen på Eget företag-mässan i Älvsjö.

vinnare david mot gooliat

Läs mer om vinnarna, och se vinnarintervjun och få deras bästa tips här!

Daniel och Kiriakos vann i tuff konkurrens mot de två andra finalisterna  Tankvärt och Smiling Group.
–  Vi på driva Eget menar att det går att som småföretagare slå de stora konkurrenterna och det är tre mycket spännande företag i tre mycket olika branscher som gått vidare till final, sa Anders Andersson, Driva Egets grundare, när priset delades ut.

Åsa Eklöf, Tankvärt
När Åsa Eklöf från Gotland såg hur de stora bensinbolagen skulle stänga de små bensinmackarna köpte hon dem och startade Tankvärt. Nu utmanar hon bensinjättarna. Hon har överlevt i 15 år – trots priskrig från större konkurrenter – och omsätter 45 miljoner kronor.
– Vad roligt! Verkligen jättekul. Jag är inte så mycket för uppmärksamhet utan har mest verkat i det dolda tidigare, så det här är första gången mitt arbete uppmärksammas, kommenterade Åsa Eklöf att hon var en av tre finalister.
Läs vår artikel om Tankvärt här!

Smiling group
Genom att låta lokala bönder odla cashew­nötter, processa dem lokalt och sedan exportera nötterna till Sverige har Smiling group lyckats ta marknadsandelar av storbolagen.
– Vilken ära! Det här känns otroligt kul! sa Joakim Söderling på Smiling Group när han nåddes av beskedet att de var en av finalisterna.
Läs vår artikel om Smiling group här!

Se hela listan med småföretagen som slåss mot jättarna – här är alla de 17 nominerade!