5 tips på hur du säkrar likviditeten i sommar

10 juli, 2019

Under sommaren är det många företag som drabbas av bristande likviditet. I takt med att de löpande intäkterna avtar under semesterperioden blir det allt viktigare att säkra en stark kassa.

Här tipsar finansieringsexperten Axel Enblad, vd på Fakturino om hur du gör.

1. Gör en likviditetsprognos

Att göra en likviditetsprognos är viktigt, oavsett storleken på ditt företag. Likviditetsprognosen gör det lättare för dig att planera för större utgifter och säkerställer att man inte står utan kapital när det behövs. En trygg prognos minskar dessutom riskerna för betalningsproblem och bekymmer med leverantörer.

2. Säkra kassaflödet med factoring

Omsättningen för bolag i Sverige går i regel ner under sommaren. Lösningen? Sälj dina fakturor idag och se till att du har råd med dina utgifter.
Driva Eget erbjuder i samarbete med Fakturino dig möjligheten att jämföra factoring – kolla in här!

3. Likviditetsboosta ditt företag med ett företagslån

Som en reaktion på skiftande likviditet är många företag är ute efter mindre företagslån under sommaren. Ge din verksamhet goda förutsättningar och en stärkt kassa.
Driva Eget erbjuder i samarbete med Fakturino dig möjligheten att jämföra företagslån – kolla in här!

4. Fakturahantering

Risken för kundförluster fortlöper under sommaren. I stället för att lägga tid på detta, låt banken tar över hanteringen av dina fakturor så att du kan lägga mer tid och kvalitet åt din verksamhet eller semestern. 

5. Satsa på leasing

I stället för att använda företagets likviditet till tunga investeringar så som maskiner och bilar, vill vi tipsa om möjligheten att leasa och i stället handla på avbetalning. Oavsett vad ni vill leasa är syftet att inte binda upp kapital i onödan.
Foto av: Craft
Så går det för skidstjärnornas bolag – Charlotte Kalla överlägsen
Foto av: Getty Images
Så hjälper du dina medarbetare och leverantörer att klara Corona-krisen
Foto av: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Alla stödåtgärder för enskilda firmor i Coronakrisen – här är hela listan