<![CDATA[]]>

Fem framgångstrender för det nya året

Camilla Björkman

Publicerades: 6 januari, 2010

Nytt år, stora förändringar. Nättidningen E24 har kartlagt fem trender inför det nya året. Här nedan kan du se vilka de är och om de påverkar dig som företagare.

4G
Nu kan vi ta del av den fjärde generationen mobiltelefoni. 4G kallas den nya kommunikation som är ett samlingsnamn för tekniker utöver 3G, vilket mest kännetecknas av rejält högre datahastighet. TeliaSonera var först ut med 4G för kommersiella kunder i december 2009 och nu förväntas Tele2 och Telenor gå hack i häl.

Datormoln
Nu blir det vanligare att flytta program och tjänster från sin egen dator till en plats på nätet, ett så kallat datormoln. På så sätt slipper du har datorn med dig överallt och kan komma åt all information via vilken dator med internet som helst. Google ligger i framkant med till exempel ett eget skrivprogram där du enkelt kan spara och dela med dig av dokument.

Mobil plånbok
Att betala med mobilen har varit möjligt ett tag, men nu förväntas det bli ännu vanligare. Till exempel arbetar flera mobilföretag med hur du kan använda mobilen för att betala när du handlar på nätet.

Säkerhet
Nu blir det viktigare med säkerhet och personlig integritet. Orsakerna är att fler tjänster flyttar ut på nätet och att de datorlika mobilerna bidrar till att kartlägga hur du rör dig och vilka internettjänster du använder. Här kan du läsa mer om nätsäkerhet för dig som småföretagare.

Datormobiler
När de nya, häftiga datormobilerna funnits ett tag på marknaden faller de i pris och blir tillgängliga för fler. Samtidigt kommer fler tjänster som drar nytta av att du kan surfa på nätet i mobilen. Snart vill alla ha en Iphone!Vilka trender tror du kommer att slå 2010? Skriv en kommentar här nedan.