<![CDATA[]]>

5 tips: Så får du ditt företag att växa

Camilla Björkman

Publicerades: 24 juni, 2010

Står ditt företag och stampar på en viss omsättning, hur hårt du än jobbar? Här är företagaren Therese Albrechtsons bästa tips på hur du får ditt företag att växa på riktigt.

Therese Albrechtson

Therese Albrechtson

Therese Albrechtson är en framgångsrik entreprenör med företag som Bodyguard och boken Våga, vårda, vinn! i ryggsäcken. Hon har även grundat företaget Academy of Excellence tillsammans med Gustaf Oscarson, en utbildning som hjälper småföretagare att växa. Men liksom de allra flesta småföretagare började hon med två tomma händer och vet hur svårt det är att gå från liten till stor.

Här är Albrechtsons bästa råd som hon själv använde sig av för att växa:

1. Delegera. Det är omöjligt att göra allt själv och det blir svårt att växa om du ska göra det. Hitta folk som är bra på det du saknar och delegera jobb till dem!

2. Omge dig med rätt människor. Ta hjälp av människor som redan har gjort resan, det vill säga har startat ett litet företag och vuxit, och som vet vilka utmaningar som väntar.

3. Jobba efter tydliga mål. Sätt upp ett tydligt mål och lägg upp en strategi på hur du ska nå dit. Försök göra den så konkret som möjligt så att du kan ta små steg mot ditt mål hela tiden.

4. Lär dig leda. Det är stor skillnad att leda dig själv – du har ju det mesta klart i huvudet om hur du vill ha det. Det har däremot inte andra och därför är det viktigt att du leder dem framåt.

5. Talangförsörjning – för ett litet företag som ska växa är det än viktigare att få in rätt personal. En felanställning kan kosta dig dyrt.

Uppdaterad 2015-12-01.