Svenska Superfront växer så det knakar.

Svenskt Ikeahack på prestigefylld lista

Samuel Karlsson

Publicerades: 28 februari, 2018

Svenska Superfront finns med på listan över Europas snabbast växande bolag. Deras modifiera Ikea-möbler har tagit marknaden med storm.

Den prestigefulla Inc 5000-listan rankar Europas snabbast växande privata bolag. Förra året hade Daniel Wellington plats nummer ett på listan, och även svenska bolag som Furniturebox och Allied Water har funnits med på listan tidigare.

I år är svenska Superfront med på listan. Företaget startade för fem år sedan av äkta makarna Monica Born och Mick Born och deras affärsidé är att göra ”Ikeahack” – vilket innebär att modifiera Ikea-möbler för att byta utseende eller funktion. Till Ikeas stommar erbjuder Superfront luckor, ben, handtag och toppar till garderober, sideboards, kök och badrum.

LÄS OCKSÅ: Superfront ökade med 500 procent utan en krona i annonsering

Rankingen baseras på vilken omsättningstillväxt ett företag haft under sina tre första år. Superfront som fyller fem år i mars, har växt organiskt och kan stoltsera med en ovanligt snabb, obruten och lönsam tillväxt.

– Vi är givetvis oerhört glada och stolta över att finnas med på Inc. 5000’s rankning. Det är ett kvitto på att vi gör saker på rätt sätt och att hårt arbete lönar sig. Det är även ett bevis på att allt fler människor inser det smarta i att våra produkter skapas runt Ikeas stommar. Vår design får mycket uppmärksamhet samtidigt som priserna är humana. Dessutom ger vi våra kunder möjligheten att återbruka befintliga Ikea-stommar och spara på naturens resurser. Att allt fler designintresserade väljer detta sätt att inreda sina hem på ger hopp om framtiden!

Den amerikanska Inc 5000-listan startade för 37 år sedan de har varit tidiga med att uppmärksamma företag som Facebook, Microsoft och Timberland. Inc var också den första tidningen med att sätta Steve Jobs på omslaget.