<![CDATA[]]>

Vår app gör ditt kontor mobilt

Camilla Björkman

Publicerades: 30 oktober, 2013

Driva Egets app Mobila kontoret gör dig mer effektiv. Det finns nu i en ny förbättrad version för både Iphone och Android. Ladda ner den nu – den är gratis för dig som är prenumerant.

 

15 mars 2016 stänger Driva Eget ner Mobila kontoret för att satsa på framtida digitala satsningar.

Du kommer att kunna använda Mobila Kontoret fram till 15/3.

Om du har tidrapporter, kvitton eller körjournaler i din enhet som du inte skickat rapport på och som du vill behålla måste du skicka rapporter till dig själv senast detta datum.

Fram till 15 mars har du även tillgång till dina skickade rapporter om du vill ladda ner dem igen.

I den nya versionen (version 1.5) som finns ute nu i början av september 2014 finns flera förbättringar, bland annat att skickade rapporter ligger kvar i mobilen även sedan de sänts.

 

 

 

I appen finns detta:

• Mina körjournaler: Ett effektivt sätt att hålla reda på dina tjänsteresor. Skriv in mätarställningen när du startar din bilresa – och när du avslutar den.

Du kan också få hjälp att beräkna körsträckan med hjälp av mobilens kartprogram. Klicka på en ikon och adressen där du befinner dig skrivs in automatiskt.

Du kan sedan skicka en körjournal till en angiven mejladress.

• Mina kvitton: Hjälper dig att aldrig missa ett avdragsgillt kvitto och snabbt hantera företagets kostnader. Klicka på en ikon och få fram mobilens kamera.

Ta en bild av det kvitto som du just fått, kanske en krognota eller ett taxikvitto. Gör en notering, till exempel om vilka som var med vid representationen. Lagra sedan detta på din mobil eller skicka det vidare till din egen mejladress eller till den som sköter din bokföring. Originalkvittot måste sparas i sju år, men rapporten med det avbildade kvittot kan sättas in i din bokföringspärm.

• Mina tidrapporter: Håller reda på din tid för dig själv eller dina kunder.

Välj en kund ur en rullista eller gör en ospecificerad rapport, notera när du börjar och slutar ett uppdrag, skriv in vad uppdraget gäller och skicka sedan tidrapporten till dig själv, din kund eller till båda.

• Nyheter. De senaste tio småföretagarnyheterna från driva-eget.se finns lätt tillgängliga på en särskild avdelning i appen.

Mobila kontoret är gratis för Driva Egets prenumeranter. Där räknas även du som får tidningen via ett förbund. Den som inte är prenumerant får prova appen i två månader. Därefter kostar appen 149 kronor per år, inklusive moms. Men den som då tecknar en helårsprenumeration (495 kr + 6 procent moms för åtta nummer) får appen utan extra kostnad.

Appen har utvecklats av Johan Almblad på Mixmedia.

Så här gör du

Ladda ner appen genom att gå in i App Store eller Google Play i din mobil och sök efter Mobila Kontoret. Ladda ner appen och skriv sedan in ditt prenumerationsnummer, som står på baksidan av din tidning. Du kan också ladda ner appen gratis i två månader.

Har du problem att logga in eller andra tekniska problem med appen? Mejla johan@mixmedia.se och skriv med din mejladress och ditt prenumerationsnummer (om du är prenumerant).

Nya versionen 

Alla uppgifter som du lagt in ligger kvar i telefonen även när du uppgraderat dig till den nya versionen. Om du har många registrerade uppdrag, kvitton eller körjournaler rekommenderar vi dig ändå att du kontinuerligt skickar dem som rapporter. Då finns de sparade på Driva Egets server och är säkerhetskopierade om du exempelvis skulle avinstallera appen.

Den nya versionen har förbättrats på detta sätt:

  • Rapporter ligger kvar även efter det att du skickat iväg dem och du kan hämta dem och skicka dem flera gånger.
  • Möjlighet att byta lösenord om du glömt bort ditt nuvarande eller vill byta till ett annat.
  • Mindre buggar har åtgärdats och vissa texter har justerats

Synpunkter på appen tar vi gärna emot på support@mixmedia.se.

Missa heller inte vår app Kalkyl som är gratis och innehåller nyheter, bloggar och momsräknare.