<![CDATA[]]>

Vävda vinylgolv gav henne segern

Camilla Björkman

Publicerades: 30 januari, 2013

De designar och säljer vävda vinylgolv till kunder som Google, Hugo Boss, Mercedes och Hilton. På tisdagen kammade Annica Eklund och hennes syster Marie Eklund på Bolon hem priset Årets Företagerska 2013 i tävlingen Beautiful Business Award.

Jublet steg när Annica Eklund och Marie Eklund med företaget Bolon på tisdagskvällen vann titeln Årets Företagerska på Rival i Stockholm. Bakom priset står Beautiful Business Award, som varje år delar ut pris till kvinnor som driver företag.

– Det känns otroligt smickrande, hedrande och givetvis att detta ger otroligt mycket energi till det som komma skall. Det är en ära för hela företaget, sa Annica Eklund som tog emot priset på scenen.

Familjeföretaget Bolon var från början ett traditionellt väveri som framförallt tillverkade trasmattor – och det var inte alls självklart att systrarna skulle ta över. Men efter ett slumpartat möte med den världskände designen Giorgio Armani på en restaurang i New York för drygt 10 år sedan bestämde de sig för att satsa – och utveckla produkten.

Idag tillverkar de vävda vinylgolv för offentlig miljö med fokus på kontor, hotell och exklusiva butiker. Kunder är bland annat Google, Hugo Boss, Mercedes och Hilton. Företaget drivs i Ulricehamn med 70 medarbetare. 97 % av omsättningen är export via partners och distributörer över hela världen.

Även näringsminister Annie Lööf (C) var på plats på Rival för att fira vinnarna.

– Att våga ta steget och driva företag handlar om att satsa pengar och engagemang, och man lämnar kanske en trygg anställning. Att då få se den stolthet som finns hos de som står på scenen – jag tycker att det är fantastiskt, sa hon.

HÄR kan du läsa systrarnas råd till Driva Eget om hur man går från småföretagare till ett stort företag.

Priset för Årets Tjänsteutvecklare gick till Anna-Clara Blixt Modin som driver företaget StagePool, norra Europas största jobbsajt för folk inom underhållningsbranschen. Idén till företaget fick hon när hon själv jobbade som musikalartist och insåg att den mesta tiden gick till att söka jobb.

– Jag har hållit på i över tio år och hjälpt folk att få jobb. Det är därför jag går upp på morgonen, sa en jublande glad vinnare.

Klicka HÄR för att se en film från kvällen.

Hans Börsvik (VD PwC), Årets Företagerska Annica Eklund (Bolon), näringsminister Annie Lööf och Årets Tjänsteutvecklare Anna-Clara Blixt Modin (StagePool).